Larsen Drakkar Noël - exklusiv julcognac i begränsad upplaga.

Den 18 december 2023 lanseras Larsen Drakkar Noël Limited Edition - en riktigt exklusiv cognac i mycket begränsad upplaga, det vill säga 30 flaskor som atagligen kommer att dansa av hyllorna. Så var på hugget och beställ direkt!

Larsen Drakkar Noël Limited Edition

Tromsøborna har alltid varit ett sjöfarande folk med fisket som en viktig näring, men handeln med andra länder var lika viktig. Den norska handelsflottan var bemannad med många Tromsøbor som ofta hade med sig varor som de inhandlat från andra delar av världen. I övriga Norge talade man ofta – lite avundsjukt – om Tromsø som ”Lilla Paris” därför att kvinnorna ofta gick klädda i det senaste modet. Så det var inte så underligt att den unge Jens-Reidar Larsen från Tromsø klev i land i franska Bordeaux 1919. Syftet med resan var oklart, en del hävdar att han skulle till England för att utbildas till sjökapten medan andra menar att målet var Amerika. Men vi kan nog utgå från att han helt enkelt ville ut i världen och möjligtvis erövra den.

Larsens historiska resa till Cognac

Jens-Reidar Larsen fick rådet att söka sig till Cognac där nordbor var eftertraktade på grund av deras goda språkkunskaper, då cognacsproducenterna gärna ville få ut sina drycker i världen. Här mötte han sina två livs passioner; en ung kvinna från staden som han gifte sig med samt cognac som, även denna, ledde till ett livslångt förhållande.

Jens-Reidar förstod värdet av att sticka ut. Han utvecklade en ny vision för cognac som omfattade en unik stil, där druvornas fruktiga aromer uttrycktes fullt ut. Med hjälp av en anteckningsbok som Larsen hade med på sina upptäckter beskrev han den unika Larsen-stilen - en ren, elegant och fruktig cognac.

Det var inte bara det exklusiva innehållet som Larsen ville imponera med. Flaskorna fick också ett unikt utseende i form av ett vikingaskepp som var något helt unikt för sin tid. Den speciella designen fick folk att skaka på huvudet när cognacen lanserades 1952, men flaskorna blev så småningom väldigt populära. Idag lockar flaskorna cognacentusiaster från hela världen och har blivit en mycket eftertraktad produkt för samlare. Larsen Drakkar utkommer varje år i begränsad upplaga i den mycket speciella porslinsflaskan i form av ett skepp. Färg och/eller design är dock ny varje år. Alla flaskor är dessutom numrerade.

Larsen Drakkar Noël beställs från och med 18 december på Systembolaget.

A landscape of mountain and sea by Cognac Larsen

Larsen - Explore the World of Cognac


A great cognac is always a new discovery, a tale and an adventure. This has been at the heart of Larsen Cognac House since its origin in 1926. Follow in the footsteps of our visionary founder Jens Reidar Larsen and join us on a remarkable journey.