Larsen Drakkar Noël - exklusiv julcognac i begränsad upplaga.

Nu lanseras årets Larsen Drakkar Noël Limited Edition - en riktigt exklusiv cognac i mycket begränsad upplaga. I år firar Larsen Drakkar dessutom 70 år.

Larsen Drakkar Noël Limited Edition

Tromsøborna har alltid varit ett sjöfarande folk med fisket som en viktig näring, men handeln med andra länder var lika viktig. Den norska handelsflottan var bemannad med många Tromsøbor som ofta hade med sig varor som de inhandlat från andra delar av världen. I övriga Norge talade man ofta – lite avundsjukt – om Tromsø som ”Lilla Paris” därför att kvinnorna ofta gick klädda i det senaste modet. Så det var inte så underligt att den unge Jens-Reidar Larsen från Tromsø klev i land i franska Bordeaux 1919. Syftet med resan var oklart, en del hävdar att han skulle till England för att utbildas till sjökapten medan andra menar att målet var Amerika. Men vi kan nog utgå från att han helt enkelt ville ut i världen och möjligtvis erövra den.

Larsens historiska resa till Cognac

Jens-Reidar Larsen fick rådet att söka sig till Cognac där nordbor var eftertraktade på grund av deras goda språkkunskaper, då cognacsproducenterna gärna ville få ut sina drycker i världen. Här mötte han sina två livs passioner; en ung kvinna från staden som han gifte sig med samt cognac som, även denna, ledde till ett livslångt förhållande.

Jens-Reidar förstod värdet av att sticka ut. Han utvecklade en ny vision för cognac som omfattade en unik stil, där druvornas fruktiga aromer uttrycktes fullt ut. Med hjälp av en anteckningsbok som Larsen hade med på sina upptäckter beskrev han den unika Larsen-stilen - en ren, elegant och fruktig cognac.

Det var inte bara det exklusiva innehållet som Larsen ville imponera med. Flaskorna fick också ett unikt utseende i form av ett vikingaskepp som var något helt unikt för sin tid. Den speciella designen fick folk att skaka på huvudet när cognacen lanserades 1952, men flaskorna blev så småningom väldigt populära. Idag lockar flaskorna cognacentusiaster från hela världen och har blivit en mycket eftertraktad produkt för samlare. Larsen Drakkar utkommer varje år i begränsad upplaga i den mycket speciella porslinsflaskan i form av ett skepp. Färg och/eller design är dock ny varje år. Alla flaskor är dessutom numrerade.

Ett exklusivt parti vikingaskepp på 18 flaskor släpps nu på den svenska marknaden. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment.

Larsen Drakkar Noël Limited Edition

1965,00 kr


Denna eleganta Cognac bjuder på fruktiga och blommiga aromer, vanilj och exotisk frukt som passionsfrukt och litchi. En väldigt mjuk och delikat cognac.

Terroirerna Grande Champagne och Petite Champagne är kända för att producera några av de finaste konjaken och den här upplagan är resultatet av en sparsam blandning från de två terroirerna. Varje eau-de-vie valdes ut med största omsorg av Master Blender David Croizet för att få fram blommiga och fruktiga toner, vilket återspeglar Masion Larsens unika stil.