Premiär för O.P. Anderson Dill Aquavit.

1 mars lanseras ekologiska O.P. Anderson Dill Aquavit i Systembolagets fasta sortiment. Det är en frisk och modern snaps med toner av dill och citrus som skapats specifikt för fisk- och skaldjursrätter.

O.P. Anderson Dill Aquavit med två glas

För att snaps ska få kallas akvavit behöver den vara tydligt kryddad med kummin eller dillfrö. Historiskt sett har kummin varit huvudkryddan i svensk snaps vilket exempelvis återspeglas i O.P. Anderson Original Aquavit, landets äldsta akvavit från 1891. Mer än 130 år senare utökar nu O.P. Anderson sitt sortiment med en frisk dillakvavit på Systembolagets hyllor lagom till påskfirandet. – Med O.P. Anderson Dill Aquavit har vi skapat en klar och uppfriskande snaps som passar till allt från sjö och hav, säger Jonas Odland, Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery. Den är exempelvis utmärkt till sillen och laxen på smörgåsbordet, skagenröran samt nykokta räkor och kräftor. Akvaviten passar även till all tänkbar fisk som gärna får serveras med nykokt färskpotatis. Samtliga akvaviter från O.P. Anderson innehåller en dos av kummin, anis och fänkål enligt originalreceptet från 1891. De mest framträdande rena och örtiga smakerna i O.P. Anderson Dill Aquavit kommer från destillat på dillfrön samt ekologisk citronzest.

O.P. Anderson Dill

230,00 kr


Den perfekta serveringen av O.P. Anderson Dill Aquavit sker kylskåpskall i ett snapsglas till måltiden.