Bunnahabhain 12 Years Old - provning online.

Bunnahabhain har funnits på ön Islay sedan 1881 och whiskyn har vunnit fler än 90 priser världen över.

Provning Bunnahabhain 12 years old

Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sedan 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson tillsammans med Christian Ingerhed. Gå gärna in på Systembolagets hemsida för att se vilka butiker som lagerför produkten, annars går det självklart att beställa den till din butik.

Vi provar:

Bunnahabhain 12 Years Old

639,00 kr


Bunnahabhain 12 Years Old har en trevlig doft med inslag av torkad frukt och en lätt blommighet. I den nyanserade smaken finns torkad frukt, nötter och maltsötma samt en touch av vanilj och karamelliserat socker.

Se provningen här:

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »