Provning Bushmills Whiskey - 30 aug i Karlstad.

Nu har vi äntligen möjligheten att bjuda in dig till en whiskyprovning i Karlstad. Vi kommer att testa sex olika produkter från Bushmills Whiskey. Anmäl dig nu!

Bushmills destilleri

Bushmills är världens äldsta licensierade whiskydestilleri och mer är 400 års erfarenhet och hantverksskicklighet speglas tydligt i deras olika whiskysorter.

I destilleriet puttrar idag nio potstills och man tillverkar whiskey i flera olika stilar. Man har ett omfattande fatarbete och väljer fat med största noggrannhet. En påfallande hög andel av faten är förstagångsfat, vilket ger mer distinkta och tydliga smaker. Till skillnad från andra stora irländska märken använder man inget omältat korn i sin destillering. 

Vi kommer främst denna afton att fokusera på deras högklassiga Single Malt Whiskey.

Om provningen:

När: Onsdagen den 30 augusti kl. 18.30

Var: Scandic Win, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad.

Hur: Anmäl dig här >>

Provningen kommer att ledas av folkofolks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova 6 olika sorter och evenemanget kostar 550 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.

Vi kommer att testa följande:

Bushmills Original

295,00 kr


Bushmills Original har en nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, halm, apelsin och vanilj samt en fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, örter, apelsinskal och vanilj.

Bushmills Black Bush

389,00 kr


Bushmills Black Bush har en fruktig och kryddig doft där sherrysötma och mild kokos möter varandra i en lätt vinös ton. Smak av persika, russin, dadlar, mjölkchoklad och lätta inslag av blommig kamomill och vanilj. Den är kryddig och har toner av nötter. Eftersmaken bjuder på honungssötma, malt och små citrustoner.

Bushmills Single Malt 10 Years Old

529,00 kr


Bushmills Single Malt 10 Years Old är en subtil i huvudsak bourbonlagrad whisky. Doften är lätt, fruktig, mild och aningen kryddig. De amerikanska ex-bourbonfaten har tillsammans med trippeldestilleringen utvecklat en mjuk och elegant whiskey med toner av choklad, honung, mogna frukter, melon och apelsin.

Bushmills Single Malt 16 Years Old

829,00 kr


Bushmills Single Malt 16 Years Old har en krämig koladoft med inslag av mineral och mörka bär. Smaken har en balanserad sötma och inslag av gelégodis, karamell, apelsinmarmelad och citrus. I eftersmaken fyller fläder, mogna päron och en behaglig ton av rostad ek upp alla gomsegel.

Bushmills Single Malt 21 Years Old

2159,00 kr


Bushmills Single Malt 21 Years Old har en elegant, maltig och mjuk doft där söta russin, torkade frukter och bourbonvanilj dominerar och förför. Där finns också saftiga toner av mörka bär, hasselnötter och rostad mandel. Smaken har en subtil madeirasötma och toner av skumgodis, Ahlgrens bilar och en liten kick av citrus. Eftersmaken är evighetslång och kommer med sherrytoner, mer frukt och en liten behaglig rökslinga.

Bushmills Single Banyuls Cask

1019,00 kr


Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade fikon, aprikosmarmelad, pomerans, röda äpplen, knäck, marsipan, kryddor och vanilj.