Välkommen på romprovning i Göteborg!

Nu bjuder vi in till en spännande romprovning i Göteborg. Den 6/4 2022 provar vi på romsorter från Guyana, Filippinerna, Guatemala och Bermuda.

Fem glas rom

Det är ingen tvekan om att lagrad rom är en sprittyp som har stor framgång både internationellt och på den svenska marknaden. Under provningen går vi grundligt igenom rom som sprittyp och provar sorter från Guyana, Filippinerna, Guatemala och Bermuda.

Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Om romprovningen:

När: Onsdagen den 6 april, Kl 18.30

Var: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg

Hur: Anmäl dig här >>

Antalet platser är begränsat. Vi kommer att prova 6 olika romsorter och det kommer att finnas ytterligare några produkter för egen provning.

Evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill. Kvällens rätt är stekt ankbröst (Frankrike) med karamelliserad rödlök och rödvinssky, fikonsallad med timjan och hasselnötter samt en jordärtskocks- och potatisgratäng.

Romsorterna vi kommer prova:

El Dorado Rum 12 Year Old

499,00 kr


Doften i El Dorado Rum 12 Year Old har trevliga inslag av torkad frukt, nötter, mandel, honung, russin och vaniljfudge. Smaken är mjuk och angenäm med inslag av kryddig fatkaraktär, vanilj, russin och torkade stenfrukter.

El Dorado Rum 15 Year Old

599,00 kr


I El Dorado Rum 15 Year Old är doften härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.