Romprovning i Norrköping 12 december.

Nu har du chansen att tillsammans med folk o folks dryckesexpert Mats Claësson få testa 7 olika romsorter i Norrköping den 12 december.

Provning rom

Det är ingen tvekan om att lagrad rom är en sprittyp som har stor framgång både internationellt och på den svenska marknaden. Vi kommer grundligt gå igenom rom som sprittyp och prova sorter från både Guyana, Filippinerna, Guatemala, Dominikanska Republiken och Bermuda. Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Om provningen:

När: tisdagen den 12 december Kl. 18.30

Var: Festvåning Etage - Brasseri Tullhuset. Saltängsgatan 30 i Norrköping, 

Hur: Anmäl dig här >>

Vi kommer att prova sju olika romsorter och evenemanget kostar 550 kr per person. Då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.

Välkommen!

Produkterna vi kommer att testa:

Don Papa Rum

495,00 kr


En rom från Filippinerna som är mångas favorit. Den har en nyanserad smak av vanilj, honung, apelsin, moscovadosocker och kanderad frukt med tydliga exotiska toner. Utan tvekan en omtänksam kamrat till många desserter som baseras på choklad, nötter, banan eller torkade frukter.

Barracuda Gran Reserva

349,00 kr


Karibisk rom som har fått lagra på amerikanska bourbonfat i 7 år vilket ger den en karaktär av exotiska frukter och vanilj. Romen har också en tydlig smak av torkade russin, örter, torkade frukter som aprikos samt en fläkt av citrus.

Botran Añejo 18 Years Old

559,00 kr


Kryddig, nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av dadlar, muscovadosocker, kakao, hasselnötter, kanel och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.

El Dorado Rum 12 Year Old

519,00 kr


Doften i El Dorado Rum 12 Year Old har trevliga inslag av torkad frukt, nötter, mandel, honung, russin och vaniljfudge. Smaken är mjuk och angenäm med inslag av kryddig fatkaraktär, vanilj, russin och torkade stenfrukter.

El Dorado Rum 15 Year Old

674,00 kr


I El Dorado Rum 15 Year Old är doften härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

El Dorado Rum Special Reserve 21 Year Old

1049,00 kr


Lite av ett flaggskepp. Härligt komplex doft med inslag av kanderade apelsinskal, muscovadosocker, kaffe, vanilj, fat, mörk choklad och brända mandlar. Smaken är mjuk med ypperlig längd och inslag av fatkryddor, muscovadosocker, kanderade citrusskal, kaffe och mörk choklad. Dricks gärna tillsammans med en bit mörk choklad.

Gosling's Family Reserve Rum

802,00 kr


Komplex, kryddig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade äpplen, mörk choklad, pomerans, hasselnötter, farinsocker och vanilj.