Kronvodka - kronjuvel nu med stilren förpackning i begränsad upplaga.

Kronvodka lanserar nu en begränsad upplaga av den populära vodkan med en tillhörande presentförpackning. En perfekt present till vodkafantasten. 

Kronvodka förpackning och flaska med ett martiniglas och fat med tilltugg

Kronvodka är det populära brännvinet som besitter en oerhört rik historia med kungliga anor daterat sent 1700-tal. Med sin unika smakkaraktär har den sedan länge legat i topp bland svenska konsumenters vodkafavoriter. Nu får den anrika produkten en perfekt inramning i form av en presentförpackning där både stil och design går hand i hand med flaskan. Boxen finns i begränsad upplaga och endast under en kortare tid.

Kronvodka - vodka med kungligt arv.

Kronvodka är en svensk vodka med kungligt arv från 1700-talet då Kronan med regent Gustav III i spetsen såg till att inrätta ett sextiotal kronobrännerier för att möta konkurrensen från den allt mer omfattande illegala sprittillverkningen i Sverige. Målet var tydligt; att framställa brännvin av hög kvalitet som skulle konkurrera ut den olagliga spriten som bredde ut sig bland gods och gårdar. De första stegen till dagens Kronvodka var tagna.

För att garantera kvalitet serverades den endast på noggrant utvalda krogar och för att framhålla kronbrännvinets legala status försågs de med skyltar med riksvapnet. Sedan Gustav III:s dagar har den traditionella processen att destillera förfinats och idag är Kron en högklassig och ansedd vodka som dessutom är unik i sitt slag.

- Att skapa en balanserad karaktär på en vodka är en sann konst och medan många försökt är det få som lyckats hitta en genuin personlighet i slutresultatet, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia och produktchef för Kronvodka.

Framgången ligger i kombinationen mellan dess unika recept och den omsorgsfulla hanteringen av alla steg i framställningen. Hela processen bevakas av vår erfarne Master Blender, Jonas Odland som säkerställer att Kronvodkas unika smak består år efter år, säger Sanna.

- Den rena balanserade basen i vår Kronvodka skapas genom kontinuerlig destillation av korn, men det som främst ger Kronvodka sin enastående karaktär är fatlagrad kornsprit som destilleras i kopparpannor på samma sätt som maltwhisky. Den lagras sedan på utvalda bourbonfat i 2 ½ år för att utveckla den stil vi kallar Kron, säger Jonas Odland, Master Blender för Kronvodka.

Fylld med smak och historia

Kronvodka har en rund, mjuk och fyllig smak med en liten sötma. Torkad frukt i kombination med inslag av säd, en brödig ton samt en fläkt av vanilj från bourbonfaten bidrar till dess unika smak. Att sippa på den väl kyld med en isbit eller två är en njutning i sig men den passar också utmärkt som huvudingrediens i den klassiska cocktailen Vodka Martini. Kronvodka är en vodka i vilken man känner tidens vingslag i en flaska fylld med historia och kuriosa. Med den nya presentförpackningen är den en given gåva till vodkafantaster och jubilarer.

Kronvodka, 700ml

246,00 kr


Kronvodka har en rund, mjuk och fyllig med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet. Passar lika bra att dricka som den är eller ha i en cocktail.