Bunnahabhain Toiteach A Dhà.

Nu lanseras den populära och rökiga Bunnahabhain Toiteach A Dhà i Systembolagets tillfälliga sortiment. En komplex single maltwhiskyn med mycket karaktär. 

 Bunnahabhain Toiteach A Dhà med brasa i bakgrunden

Rökig maltwhisky i begränsad upplaga

Bunnahabhain är destilleriet som gjort sig känt för sina orökiga whiskies från den mytomspunna ön Islay i Skottland och den här tillhör producentens mer rökiga varianter.

Single malt whisky i ny tappning

Single malt whisky har sedan länge varit ett omåttligt populärt fenomen bland oss svenskar där rökig sådan från Islay ligger högt upp bland favoriterna. Bunnahabhain som betyder flodmynning är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan 1881. Här tas vatten till whiskyproduktionen direkt från en källa på området vilket man är ensam om här på ön. Platsen ligger otroligt vackert vid strandkanten och vid foten av en brant sluttning. På det här stället produceras Bunnahabhain Toiteach A Dhà, ett rökigt tillskott i destilleriets portfölj.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà är gaeliska och betyder ”rökig nummer två” och är uppföljare till det omtyckta originalet Toiteach.

Bunnahabhain behåller alla naturliga aromer

Doften är påtagligt rökig med välbalanserade inslag av tjära, choklad, halm och nötter. Smaken har tydliga toner av lakrits, tobak och läder i kombination med torkade aprikoser och en uppfriskande gräsighet. En fläkt av sälta vittnar om dess maritima ursprung. Whiskyn har lagrats på en kombination av bourbon- och sherryfat vilket ger välbalanserade toner av vanilj och smörkola i både doft och smak. Whiskyn kylfiltreras inte vilket gör att den behåller alla naturliga aromer.

-Att få lansera en rökig whisky från Bunnahabhain som är berömt för sina orökiga pjäser känns väldigt spännande och samtidigt otroligt häftigt. Vi har redan sett ett stort intresse för produkten och hoppas självklart att fler ska få upp ögonen för den nu när den står på hyllan, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager på Altia.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà finns nu i Systembolagets tillfälliga sortiment i butik i en begränsad upplaga.

*Den har tidigare funnits i beställningssortimentet.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà 46,3%

500,00 kr


Rökig doft med spår av sherry och ek. Varm rökig smak som går över i oloroso sherry, ek och en hint av peppar. Avnjuts bäst på egen hand och i rumstemperatur.