Xavier Arcane - vinserie från Rhône i limiterad upplaga.

Vinerna i Arcaneserien är fokuserade på en årgång, en druva eller terroir. Egensinniga och taktfasta viner från ett av världens mest innovativa vinvarumärken.

Arcane vinserie från Xavier Vins

Nu lanserar vi tre nya intressanta viner från Rhône. Det är verkligen en omfattande rad personligheter som bjuder upp till dans - egensinniga och taktfasta viner från ett av världens mest innovativa vinvarumärken.

Lekfulla röda viner att ta på största allvar

Det är sällan du stöter på ett vinvarumärke som är så lekfullt och innovativt som Arcane-vinerna från Xavier Vignons. Det finns ingen gräns för uppfinningsrikedomen och kvaliteten följer med hela vägen.

Arcane är en vinserie som kommer i limiterade upplagor. Vinerna är helt fokuserade på en årgång, en druva eller terroir. Det kan ofta inkludera innovativa blandningar och ovanliga vinmakartekniker. Ordet Arcane, som ofta förekom bland alkemister, har betydelsen hemligt, mystiskt eller kunskap som är föga känd eller behärskas av få. Namnet på vinet och etiketterna kommer från en tarotkortlek; Sforza Visconti från 1451, och det kort som väljs ska spegla vinets karaktär.

Xavier Arcane Le Pape 2010 är ett mycket unikt Châteauneuf-du-Pape vin. Druvorna kommer från mer än 100 år gamla Grenachestockar. Lagringen sker i 15 specialbyggda små ekfat som sänks ner i stora cementtankar som är fyllda med Châteauneuf-du-Pape vin. I denna miljö helt utan tillgång till syre lagras vinet under fem år.

Xavier Vignon Arcane XV le Diable

249,00 kr


Ett mycket maffigt vin på 100% Mourvèdre från mycket gamla stockar som vuxit i 17 olika vingårdar i Vaucluse. Vinet har en intressant doft med inslag av blåbär, björnbär, peppar, andra kryddor, och ceder. Smaken är fyllig med stadig tanninstruktur, men där tanninerna är både mogna och behagliga. I smaken som är komplex finner man både mörka bär och frukter, kryddor, peppar, kryddnejlika och ceder. Samt en viss förnimbar sälta i den långa eftersmaken.

Xavier Vignon Arcane Le Soleil

269,00 kr


Ett välgjort vin där druvorna är utvalda från 9 vingårdar norr om Vaucluse. De har valts för sin täta planteringsdensitet, låga skördeuttag, halter av mineralsalter och altitud. Grenache stockarna är kring 100 år strecket, Mouvedre mer än 80 år och Syrah 50 år gamla.  Ett fylligt och nyansrikt vin med toner av mörka och röda frukter, örter, ceder och en fläkt av viol.

Xavier Vignon Arcane L´Etoile

249,00 kr


Beaumes de Venise är en vacker by som ligger i Vaucluse södra Rhônedalen. Man var tidigare mest känt för sina söta Muskatviner, men sedan 2007 har man rätt att använda sitt namn även för röda viner. L´Etoile betyder stjärna. Och detta är verkligen stjärna bland röda Beaumes de Venise viner. Ett härligt balanserat och välgjort vin.