3 i topp: Viner till grillat.

Ibland vill vi belysa några viner som passar extra bra vid särskilda tillfällen, eller som helt enkelt utmärker sig i sin kategori. Den här gången tipsar vi om tre viner att korka upp när det är dags för grillpremiär!

3 i topp viner till grillat.

Visst, det finns de som grillar året runt, oavsett temperatur, väder och lämplighet. Men de flesta av oss kopplar nog grillandet till lite varmare dagar när vi kan stå ute runt grillen och umgås utan att frysa (alltför mycket, i alla fall).

Att tillaga maten på grillen ger en särskilt smak, oavsett om det är kött, fisk eller vegetariskt som fått svarta streck efter grillgallret. Och till den smaken passar vin alldeles utmärkt – men vilket vin beror förstås på vad du har på grillen. Här har vi listat tre viner som vi tycker förtjänar lite extra strålkastarljus när det blivit dags att ta fram grillen för året.

3 i topp viner till grillat:

Campillo Blanco

129,00 kr


Ska du grilla fisk eller skaldjur? Kanske lite vårprimörer, svamp eller tomater? Till denna middag passar det vita Rioja-vinet Campillo Blanco som handen i handsken med sina toner av söt honung, vita blommor och vanilj. Vinet är runt och elegant med en frisk syra och ett långt avslut.

Camp Syrah

96,00 kr


Är det lamm- eller nötkött som landar på grillen kanske ett lite kraftigare vin med viss strävhet kan passa. Camp Syrah är ett chilenskt vin med inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. På smidig PET-flaska.

Campo Luz Roble

99,00 kr


Det tredje vinet (som lustigt nog också börjar på "camp") är ett spanskt tempranillovin från Ribera del Duero. Campo Luz Roble passar mycket bra när ni har kraftiga smaker på grillen. Kanske grillar du en bit rådjursfilé? Här finns smak av mörka körsbär och röda plommon, kryddor, en hint av kardemumma samt eleganta fattoner.

Goda viner till sommaren.

Goda viner till sommaren.


Sill, grill och chill! Snart är det dags att kicka igång sommaren med midsommarfirande och dans runt midsommarstången. Vi har plockat fram några trevliga viner som passar utmärkt till sommarens dukade bord. Du hittar tipsen här nedanför. Glad sommar!

Läs mer »