Vinterfavoriter från Blossa.

Blossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.

Blossa Sparkling & Spices Classic Red och  Blossa Trestjärnig Brons

Inför 2021:s glöggmingel presenterade Blossa två spännande nyheter – Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.

Redan 1997 lanserades Blossa Trestjärnig Guld – en vinterdryck spetsad med cognac. 2002 kom uppföljaren Blossa Trestjärnig Silver spetsad med vit rom och nu kommer ett efterlängtat tillskott till den trestjärniga familjen – Blossa Trestjärnig Brons. Likt sina två föregångare är också detta en vinterdryck men nu spetsad med irländsk whiskey. 

Blossa Trestjärnig Brons är en elegant balans av vitt vin, Moscatelle och Mistela samt klassiska glöggkryddor och irländsk whiskey. En kylig vinterdag kan drycken värmas upp för att avnjutas, men den kan med fördel även serveras rumstempererad. Förslagsvis som en avec i ett cognacsglas eller likörglas, säger Caroline Grundström, Brand owner, Anora Group.

Tidigare år har Blossa lanserat Sparkling & Spices Citrus och Sparkling & Spices Classic Red. Nu kompletteras den populära Blossa Sparkling-serien med ett alkoholfritt alternativ – Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri. Förlagan är den tidigare succén Blossa Sparkling & Spices Classic Red, en dryck med fyllig karaktär och trevlig sötma, baserad på glöggkryddor och rött mousserande vin. Den alkoholfria tappningen har samma vackra röda färg och likartad smakprofil som originalet. 

Kombinationen av glögg och mousserande vin har redan blivit en självklarhet vid vinterns alla tillställningar. Lika självklart är det med alkoholfria alternativ vid festligheter och julbord. Den nya alkoholfria serveras bäst väl kyld i ett champagneglas. Garnera den gärna med en elegant apelsinskiva och servera med mingeltillbehör som salta mandlar eller en bit vällagrad ost, säger Caroline Grundström.

Blossa Trestjärnig Brons finns i Systembolagets beställningssortiment och Blossa Sparkling & Spices Red Alkoholfri finns hos Systembolaget från den 1 november 2021

Blossas nyheter:

Blossa Trestjärnig Brons

129,00 kr


Blossa Trestjärnig Brons spetsas med whiskey vilket ger den en kryddig doft och en rund, mild rökighet i eftersmaken. Servera Blossa Trestjärnig Brons rumstempererad eller varm som avec till kaffe, choklad eller julgodis.

Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri

60,00 kr


Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri har en trevlig doft av glöggkryddor och citrustoner. Smaken har en balanserad sötma och en trevlig kryddighet. Servera välkyld i ett champagneglas och garnera med en apelsinskiva. Gott till är vällagrad västerbottenost, crostini med lite tapenade eller salta mandlar.