Den mousserande glöggen Glöet har fått en uppdaterad look.
För några år sedan var "glubbel" på allas läppar och det var snackisen alla ville slänga ihop till det lite lyxigare adventsfikat. Glubbel – alltså glögg blandat med bubbel – har sedan dess blivit ett vedertaget begrepp. Och för den som inte vill experimentera själv med olika mousserande viner och glöggsorter finns Glöet!
Fram tills i år har du kanske sett Glöets helröda eller helvita bubbelflaskor på Systemet, men nu har det fått en ny design, som verkligen matchar denna bubbliga, lyxiga juldryck.
– Glöet blev en succé redan från den första lanseringen i Finland 2015. Efter lansering i Sverige och flera år med limited editions har dess popularitet bara ökat, säger Caroline Grundström, Brand Owner för Glöet på Anora.
Glöet är perfekt för dig som skulle vilja variera den klassiska, varma glöggen med mandel och russin. Tack vare det mousserande vinet tillförs Glöet en frisk syra som möter upp glöggens sötma på ett elegant vis, samtidigt som de klassiska glöggkryddorna få ta plats. Bubblorna ger en festligare känsla.
– Mousserande glögg är en spännande och modern twist på den klassiska juldrycken. Den kombinerar den traditionella kryddigheten hos vanlig glögg med den uppfriskande sprudlande karaktären hos mousserande vin, fortsätter Caroline Grundström.
Glöet serveras helst kylt i bubbelglas, som apértif, avec eller till glöggminglet med plockmat. Glöet passar bland annat finfint till ost och andra salta och krämiga komponenter, men också till julens söka kakor och godis.
Spanien
105 kr
Originalet som funnits sedan premiären 2015. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj och i doften finns en tydlig citruston. En trevlig apéritif att servera kyld till juliga snittar.
Spanien
105 kr
I detta glubbel med vitvinsglögg finns inslag av äpplen, kryddnejlika och pomerans i doften. I smaken återkommer äpplet, men här finns också vanilj, kardemumma och apelsin.
Julen är det sötas högtid och här har Linnéa tagit fram en enkel men väldigt god dessert med julens kryddor kanel och apelsin. Servera med ett sött och juligt bubbel med glöggsmak från Glöet.
Läs merEn läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs merMandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.
Läs merGlöet är ett lyxigt, färdigblandat glubbel som finns i en vit och en röd variant. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till ditt glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.
Läs mer