Premiär för Glöet White Sparkling Glögg.

Succén med Glöet, en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin, följs nu upp med en vit mousserande glögg!

Glöet White Sparkling Glögg

I Sverige har trenden att själv blanda glögg och bubbel fått namnet "Glubbel" i folkmun. Namnet Glöet är en ordlek där man förenar ordet glögg och namnet på en känd Champagne (som inte har något att göra med innehållet i flaskan).

Den 30 oktober lanseras Glöet White Sparkling Glögg i Systembolagets beställningssortiment. Smaken är fräsch, fruktig och kryddig och förutom de traditionella glöggkryddorna har den smak av rostat äpple.

En fördel med att köpa en färdigblandad dryck istället för att blanda glögg och bubbel själv är att Glöet innehåller betydligt mindre socker.

Tidigare i oktober, innan den ens hunnit börja säljas, vann Glöet White Sparkling Glögg en silvermedalj i "Glass of Bubbly" som är en internationell tävling för Champagne och mousserande viner.

Glöet White Sparkling Glögg ska inte blandas ihop med Glöet White Sangria som började säljas i Sverige 2017 och som var en mer sommarbetonad dryck - idag Gozy White Sangria.

Läs intervju med Anette Raunio som är en av grundarna av Glöet >

Glöet White Sparkling Glögg

104,00 kr


Ett festligt alternativ till glögg, och en trevlig fördrink under hösten. Om du vill kan du piffa till utseendet på drinken genom att tillsätta kanelstång, stjärnanis och äpple i glaset.

Glöet Sparkling Glögg

105,00 kr


Den röda varianten av Glöet börjar säljas i de flesta Systembolagsbutiker den 1 november.