Glöet Sparkling Glögg

Glöet Sparkling Glögg

Spanien


105,00 kr

Systembolaget nr:

7716001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

Produktion

Receptet är framtaget  i  samarbete Antti Rinta-Huumo, som är en av Finlands mest kända vinexperter och en flitig gäst i morgon-TV-soffan i Finland. Han var genast med på tåget och satte igång att blanda till och testa mängder av olika recept. Efter två år hittade man till slut den vinnande kombinationen och satte igång att producera drycken i Spanien.

Passar till

Serveras kyld som sällskapsdryck.

Kul att veta

Glöet är ett festligt alternativ till glögg med mindre socker. Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin. I Sverige har trenden att själv blanda glögg och bubbel fått namnet "Glubbel" i folkmun. Namnet Glöet är en ordlek där man förenar ordet glögg och namnet på en känd Champagne (som inte har något att göra med innehållet i flaskan)Vid juletid för sex år sedan bjöd Anette och Juha-Matti Raunio sina vänner på glögg toppat med mousserande vin. "Alla våra gäster tyckte att det var jättegott".Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet som nu funnits på den finska marknaden i 5 år och på den svenska i 3år.Nyligen tilldelades Glöet en guldmedalj av Women's Wine & Spirits Award som anordnas i London. Det har snabbt växt till en av de mest prestigefyllda tävlingarna i vin- och spritbranschen. Traditionellt är vinbranschen mycket mansdominerad, så en jury bestående av etthundra kvinnliga vinexperter är unikt.

Produkttyp

Glögg

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

7716001

Volym

750 ml

Varumärke

Von Elk

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

50 g/liter