Mother's Milk – ett av världens bästa viner 2023.

Varje år listar vinmagasinet Wine Spectator världens 100 bästa viner. På listan för 2023 finns en av våra favoriter just nu: Mother's Milk Shiraz.

Mother's Milk Shiraz.

Amerikanska Wine Spectator är en av de mest välrenomerade vinmagasinen i världen. Varje år utser magasinets redaktörer de 100 bästa vinerna som de provat under året.

I år har man provat tusentals viner och de 100 bästa utifrån kvalitet, prisvärdhet och tillgänglighet platsar på den prestigevärda listan Wine Spectator Top 100 of 2023. Även historien och passionen bakom vinet kan ha en bidragande faktor.

Komplext shirazvin på listan

På listan över världens bästa viner 2023 finns bland annat Mother's Milk Shiraz, från producenten First Drop. Shirazdruvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar. Den första ligger norr om Seppeltsfield i västra Barossa och den andra i Ebenezer i den norra delen. Den tredje vingården ligger nordost om Greenrock i nordvästra delen av Barossa. Vingårdarnas olikheter gällande altitud, mesoklimat och jordmån ger vinet både komplexitet och nyansrikedom.

Mother's Milk Shiraz

179,00 kr


Mother's Milk Shiraz ligger på 38:e plats på Wine Spectators lista över världens bästa viner 2023. Vinet har en djup röd färg, komplex doft med mörka körsbär, björnbär och kryddor. Smakrikt och generöst vin med mycket mörka körsbär och kryddor med mjuk textur och silkiga tanniner.

Den malolaktiska jäsningen genomförs i stora franska ekfat där de sedan lagras ett år och fem månader. Faten var tre till fyra år gamla.

Vinet, som fått 92 av 100 poäng av Wine Spectators redaktörer, finns just nu i Systembolagets tillfälliga sortiment, så vänta inte alltför länge om du vill prova detta toppvin!