Snapsvisor till jul.

Här hittar du snapsvisor till jul och ett sånghäfte att ladda ner. 

Sånghäfte med snapsvisor

Snapsvisan är någonting typiskt svenskt och det är en unik visskatt vi gärna vill föra vidare. På Spritmuseum kan du läsa om snapsvisans historia och får då bland annat veta att det bara är svenskar (och finlandssvenskar) som sjunger för att få dricka och att visan ska vara kort, ha en känd melodi och gärna en humoristisk knorr på slutet. Men även om de är korta och enkla kan ett litet sånghäfte ofta vara behjälpligt.

Ladda ner häfte med snapsvisor till jul

Juldekoration

Snapsvisor till jul

Tänk om jag hade lilla nubben

Melodi: Hej tomtegubbar

Tänk om jag hade lilla nubben på ett snöre i halsen. Tänk om jag hade lilla nubben på ett snöre i halsen. Jag skulle dra den upp och ner, så att den kändes som många fler. Tänk om jag hade lilla nubben på ett snöre i halsen.

Tips på nubbe: O.P. Anderson

Julbård

Tipp Tapp

Melodi: Tomtarnas julnatt

Alla sova, tyst det är i huset, tyst i huset. Farmor snarkar, sover av sig ruset, av sig ruset. Tipp, tapp, tipp, tapp, tippetippetipp, tapp, tipp, tipp, tapp.

Räven raskar, raskar över taken, över taken. Gröna tomtar håller mamma vaken, mamma vaken. Tipp, tapp, tipp, tapp, tippetippetipp, tapp, tipp, tipp, tapp.

Tips på nubbe: Herrgårds Akvavit

Juldekoration

Julvisa

Melodi: Nu är det jul igen

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och efter nu så kommer sedan. Men det var inte sant, nej, det var inte sant, för däremellan kommer medan.

Tips på nubbe: Gammal Norrlands Akvavit

Vi tar ett rus

Melodi: Nu har vi ljus

Vi tar ett rus, här i vårt hus Helan är kommen, hoppfalleralla. Julen är här, julgrisen är full som ett bär. Hej nu brinner all juleljusen tomten och Lucia är på snusen, Fallleralla, falleralla, Fallerallalleralla!

Tips på nubbe: Östgöta Sädesbrännvin

Julbård

Här är vi ju alla vänner

Melodi: We wish you a Merry X-mas

Här är vi ju alla vänner och alla varandra känner. Så skål på oss nu go vänner och välkomna hit. Vi skålar för våra vänner, och dom som vi känner. Men dom som vi inte känner, dom skiter vi i.

Tips på nubbe: O.P. Anderson Petronella Julsnaps

Juldekoration

Den som spar han har

Melodi: Nu är glada julen slut, slut, slut

Om man bara tar en smutt, smutt, smutt utav denna lilla hutt, hutt, hutt har man ganska mycket kvar men se den som spar han har inte särskilt roligt.

Tips på nubbe: Prima Julsnaps