Herrgårds Julsnaps

Herrgårds Julsnaps


151,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doft av apelsin och nejlika sprider julstämning och bjuder in till spännande smakupplevelser kring julbordet. Herrgårds Julsnaps är kryddig och fruktig med fatlagringstoner från whisky och sherry. Den har en aromatisk och varm apelsinkaraktär med toner av julkryddor ovanpå en matvänlig bas av kummin.

Produktion

Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit. Sin julkryddiga fruktighet har den fått av extrakt på skal av färska ekologiska apelsiner, nejlikor, ingefära och kardemumma. Vi har använt ekologiska apelsiner för att undvika de bekämpningsmedel som används vid konventionell citrusodling.

Passar till

Passar utmärkt till många av julbordets rätter från sill och lax till småvarmt och ost. Särskilt god till kryddiga köttbullar, revbensspjäll och lagrad ost.

Kul att veta

Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit som lanserades redan 1949. Drygt 90år senare har den fått vara fundamentet i en snaps som är utvecklad särskilt för det svenska julbordets smaker. Den fina apelsinkaraktären kommer från 225kg ekologiska apelsiner som har skalats och extraherats i vårt destilleri. Tillerkas enligt hantverksmässiga metoder på O.P. Anderson Distillery i Matfors utanför Sundsvall.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

38 %

Volym

0,35 l

Varumärke

Svenska Snapsar

Sockerhalt

10 g/liter