Herrgårds Julsnaps

Herrgårds Julsnaps


156,00 kr

Systembolaget nr:

1166102

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit. Sin julkryddiga fruktighet har den fått av extrakt från skal av färska ekologiska apelsiner samt från nejlika, ingefära och kardemumma.

Produktion

Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit. Sin julkryddiga fruktighet har den fått av extrakt på skal av färska ekologiska apelsiner, nejlikor, ingefära och kardemumma. Vi har använt ekologiska apelsiner för att undvika de bekämpningsmedel som används vid konventionell citrusodling.

Passar till

Passar utmärkt till många av julbordets rätter från sill och lax till småvarmt och ost. Särskilt god till kryddiga köttbullar, revbensspjäll och lagrad ost.

Kul att veta

Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit som lanserades redan 1949. Drygt 70 år senare har den fått vara fundamentet i en snaps som är utvecklad särskilt för det svenska julbordets smaker. Den fina apelsinkaraktären kommer från 225 kg ekologiska apelsiner som har skalats och extraherats i vårt destilleri. Tillverkas enligt hantverksmässiga metoder på O.P. Anderson Distillery i Matfors utanför Sundsvall.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

38 %

Systembolaget nr

1166102

Volym

350 ml

Varumärke

Svenska Snapsar

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

10 g/liter