1. Ost- och lökpaj med dillkräm och kräftstjärtar
Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du recept på goda pajer, snapsvisor, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!
Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie.
En smarrig och enkel paj med kräftor och fetaost att servera på kräftskivan.
Melodi: Mors lilla Olle
En gång i månan är månen full men aldrig vi sett honom ramla omkull
Stum av beundran hur mycket han tål höjer vi glasen och dricker hans skål.
Fler snapsvisor och sånghäfte hittar du här >>
Det är enklare än man kan tro att göra en egen fin girlang att dekorera med. Rita din egen kräftmall på tjockt rött papper (eller hitta på nätet, sök på "utskrift med kräftor") och klipp ut.
Trä upp kräftorna på ett rep och pynta med små blomsterbuketter eller dillvippor.
Det beror såklart på hur mycket tillbehör som finns men man brukar räkna med ca 1/2-1 kg eller 10-12 st kräftor per person.
Tips! Servera i glasburk.
Ett trevligt sätt att servera kräftorna på är i fina glasburkar.
Till kräftskivan är det trevligt att prova olika snapsar. På Svenska Nubbar kan du läsa våra bästa snapstips som tar kräftskivan och alla dess härliga smaker till nya höjder.
Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.
Läs mer »Vad är det för skillnad på flod- och signalkräftor? Hur kokar man kräftor? Svar på alla dina frågor om kräftor med recept och snapstips till kräftskivan.
Läs mer »