Dags för kräftskiva.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du recept på goda pajer, snapsvisor, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!
Pajer till kräftskivan
2. Kantarellpaj med brieost
Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie.
3. Västerbottenspaj
4. Smakrik kräft- och fetaostpaj
Snapsvisor
Månen är full
Melodi: Mors lilla Olle
En gång i månan är månen full men aldrig vi sett honom ramla omkull
Stum av beundran hur mycket han tål höjer vi glasen och dricker hans skål.
Fler snapsvisor och sånghäfte hittar du här >>
Girlang
Det är enklare än man kan tro att göra en egen fin girlang att dekorera med. Rita din egen kräftmall på tjockt rött papper (eller hitta på nätet, sök på "utskrift med kräftor") och klipp ut.
Trä upp kräftorna på ett rep och pynta med små blomsterbuketter eller dillvippor.
Servering
Hur många kräftor ska man beräkna per person?
Det beror såklart på hur mycket tillbehör som finns men man brukar räkna med ca 1/2-1 kg eller 10-12 st kräftor per person.
Tips! Servera i glasburk.
Ett trevligt sätt att servera kräftorna på är i fina glasburkar.
Kräftor kräva dessa drycker!
Till kräftskivan är det trevligt att prova olika snapsar. På Svenska Nubbar kan du läsa våra bästa snapstips som tar kräftskivan och alla dess härliga smaker till nya höjder.
Nordic Lemonade.
Kräftlag.
Snapsvisor till kräftskivan.
Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.
Läs mer »Varför blir kräftan röd vid kokning?
Vad är det för skillnad på flod- och signalkräftor? Hur kokar man kräftor? Svar på alla dina frågor om kräftor med recept och snapstips till kräftskivan.
Läs mer »