Dags för kräftskiva.

Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!

Kräftskiva med O.P. Anderson
Kräftskiva med O.P. Anderson

Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!

Dags att damma av kräfthattarna, plocka fram de röda små knivarna och ställa till med kräftkalas. Här hittar du inspiration till bordet, tips på snapsar och drinkar som passar och ett sånghäfte med trevliga snapsvisor som passar extra bra till kräftorna.

Snapsvisor

Snapsvisor

Månen är full

Melodi: Mors lilla Olle

En gång i månanär månen fullmen aldrig vi setthonom ramla omkull

Stum av beundranhur mycket han tålhöjer vi glasen ochdricker hans skål.

Girlang till kräftskiva diy

Girlang

Det är enklare än man kan tro att göra en egen fin girlang att dekorera med. Rita din egen kräftmall på tjockt rött papper (eller hitta på nätet, sök på "utskrift med kräftor") och klipp ut.

Trä upp kräftorna på ett rep och pynta med små blomsterbuketter eller dillvippor.

Kräftor serverade i en liten burk

Servering

Hur många kräftor ska man beräkna per person? 

Det beror såklart på hur mycket tillbehör som finns men man brukar räkna med ca 1/2-1 kg eller 10-12 st kräftor per person.

Tips! Servera i glasburk.

Ett trevligt sätt att servera kräftorna på är i fina glasburkar.

Kräftor kräva dessa drycker!

Till kräftskivan är det trevligt att prova olika snapsar. På Svenska Nubbar kan du läsa våra bästa snapstips som tar kräftskivan och alla dess härliga smaker till nya höjder.

Pajer

Citronmarängpaj

Citronmarängpaj.


Bjud på en syrlig och somrig citronmarängpaj. Det här receptet kommer från Elsa Billgrens senaste bok och basen är hennes svägerska, Fannys, lemon curd.

Läs mer »