Dags för kräftskiva.

Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!

Kräftskiva med O.P. Anderson

Äntligen kräftsäsong! Här hittar du recept på goda pajer, snapsvisor, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!

Pajer till kräftskivan

Snapsvisor

Häfte med snapsvisor till kräftskivan

Snapsvisor

Girlang

Det är enklare än man kan tro att göra en egen fin girlang att dekorera med. Rita din egen kräftmall på tjockt rött papper (eller hitta på nätet, sök på "utskrift med kräftor") och klipp ut.

Trä upp kräftorna på ett rep och pynta med små blomsterbuketter eller dillvippor.

Girlang till kräftskiva diy

Servering

Hur många kräftor ska man beräkna per person? 

Det beror såklart på hur mycket tillbehör som finns men man brukar räkna med ca 1/2-1 kg eller 10-12 st kräftor per person.

Tips! Servera i glasburk.

Ett trevligt sätt att servera kräftorna på är i fina glasburkar.

Kräftor serverade i en liten burk

Kräftor kräva dessa drycker!

Till kräftskivan är det trevligt att prova olika snapsar - med eller utan alkohol.

Svenska Nubbar, multipack 10x5cl

289,00 kr


I Svenska Nubbar hittar du ett urval av våra mest populära regionala klassiker med en stor bredd i smaktyp och kryddning.

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps

109,00 kr


Original har en komplex, fyllig och balanserad kryddighet som passar till de flesta rätter på det svenska smörgåsbordet.

Petronella har en frisk och uttalad äppelkaraktär med en kryddig ton. Ett utmärkt alternativ till sillen, laxen och den lagrade osten.

Klar har en fräsch och tydlig kryddighet av dillfrö och citron. Passar bra till fisk och skaldjur och rätter kryddade med dill.

Kräftskiva med snaps och kräftor

Snaps till kräftor.


I augusti är det dags för årets kräftpremiär vilket är ett tydligt sensommartecken. Till kräftorna finns det få drycker som passar så bra som akvavit smaksatt med dill och här får du tips på tre snapsar till kräftorna.

Läs mer »