1. Ost- och lökpaj med dillkräm och kräftstjärtar
Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du recept på goda pajer, snapsvisor, dekoration och drinkar till årets mest färglada fest!
Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie.
En smarrig och enkel paj med kräftor och fetaost att servera på kräftskivan.
Häfte med snapsvisor till kräftskivan
Det är enklare än man kan tro att göra en egen fin girlang att dekorera med. Rita din egen kräftmall på tjockt rött papper (eller hitta på nätet, sök på "utskrift med kräftor") och klipp ut.
Trä upp kräftorna på ett rep och pynta med små blomsterbuketter eller dillvippor.
Det beror såklart på hur mycket tillbehör som finns men man brukar räkna med ca 1/2-1 kg eller 10-12 st kräftor per person.
Tips! Servera i glasburk.
Ett trevligt sätt att servera kräftorna på är i fina glasburkar.
Till kräftskivan är det trevligt att prova olika snapsar - med eller utan alkohol.
289,00 kr
I Svenska Nubbar hittar du ett urval av våra mest populära regionala klassiker med en stor bredd i smaktyp och kryddning.
109,00 kr
Original har en komplex, fyllig och balanserad kryddighet som passar till de flesta rätter på det svenska smörgåsbordet.
Petronella har en frisk och uttalad äppelkaraktär med en kryddig ton. Ett utmärkt alternativ till sillen, laxen och den lagrade osten.
Klar har en fräsch och tydlig kryddighet av dillfrö och citron. Passar bra till fisk och skaldjur och rätter kryddade med dill.
I augusti är det dags för årets kräftpremiär vilket är ett tydligt sensommartecken. Till kräftorna finns det få drycker som passar så bra som akvavit smaksatt med dill och här får du tips på tre snapsar till kräftorna.
Läs mer »Nordic Lemonade är den ultimata drinken till kräftskivan. Med smak av O.P. Anderson, äpple och dill passar den perfekt till den salta kräftan. Serveras gärna som bål!
Läs mer »Vad är det för skillnad på flod- och signalkräftor? Hur kokar man kräftor? Svar på alla dina frågor om kräftor med recept och snapstips till kräftskivan.
Läs mer »