Mat till kräftskivan – 12 härliga recept.

Har det blivit dags för kräftskiva igen? Söker du inspiration kring vad du ska bjuda på har vi vad du behöver - från kräftrecept till västerbottenspaj och smårätter.

Recept på mat till kräftskivan.

När exakt kräftpremiären äger rum råder det delade meningar om, men den brukar ligga ungefär en vecka in i augusti. Då börjar en period när vi svenskar frossar i kräftor i klassisk kräftlag, i räkor och västerbottensost och klassiska svenska smaker. Skålar gör vi gärna i öl och snaps men visst går det att hälla upp ett glas vin till kräftorna också.

Det enda "måstet" vid en kräftskiva är kräftorna, men hur du serverar dem och vilka tillbehör du väljer är upp till var och en. Här nedan har vi samlat några goda och spännande tips på tillbehör till kräftorna på kräftskivan, vissa klassiska och vissa mer nytänkande.

Recept till kräftskivan:

Räksnittar på blått fat

Räksnittar


Starta festen med ett fat goda räksnittar. Här har Linnéa gjort en härlig räkröra på färskost. Den blir lite syrlig och fast i konsistensen. Räkröran kan du utan problem göra en eller ett par dagar i förväg, den blir bara godare av att stå till sig.

Läs mer »
Rökta räkor med whiskyaioli och nybakad focaccia

Rökta räkor med whiskyaioli.


Det finns ett par saker jag nästan alltid väljer om det är med på menyn. En av de sakerna är rökta räkor. Det är bland det bästa jag vet och jag kan äta precis hur många som helst. Men det är ju faktiskt riktigt enkelt att röka räkor själv hemma!

Läs mer »
Ostbricka med vin.

Ostbricka.


En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.

Läs mer »