Duon bakom Glöet svarar på 4 frågor om "glubbel".

Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.

Anette och Juha-Matti Raunio med Glöet

Den vanligaste frågan paret Raunio får är hur de kom på idén till Glöet. Svaret är att det hela började på juldagen 2012, då de ville bjuda sina gäster på något annorlunda och bestämde sig för att blanda glögg och mousserande vin.

Resultatet blev en succé och en av gästerna sa att "folk absolut skulle köpa det här om det fanns färdigblandat". Och så var bollen satt i rullning.

Men vi vill veta mer om det som i Sverige fått smeknamnet "glubbel" - en blandning av glögg och bubbel. Här svarar Anette och Juha-Matti Raunio på fyra frågor om Glöet och glubbel!

1. Varför har glubbel blivit så populärt?

- Det är inte konstigt. Vi kombinerar två välkända ting på ett nytt sätt. Glögg+mousserande vin= Glöet. Glöet kombinerar det bästa av två världar: Det festliga med bubbel och det traditionella och juliga med smaken av glögg.

Paret menar att det finns tre anledningar till att glubbel kommer fortsätta att växa:

  1. Glubbel har lägre sockerinnehåll än traditionell glögg.

  2. Vintrarna blir varmare vilket innebär längre säsong för glubbel.

  3. Särskilt yngre konsumenter letar efter nya alternativ för juldrinkar.

2. Vad äter ni helst till glubbel?

- Glöet är en underbar julapéritif till plockmat och passar även bra till många desserter. Vi bjuder ofta på kyld Glöet till ostbrickan.

3. Ni använder spanskt mousserande i Glöet - varför spanskt?

- Spanien är känt för sina prisvärda mousserande viner. Allt börjar med ett bra basvin och sen gör vi det vi gör bäst, och kryddar upp det med en kombination av traditionella julkryddor.

4. Vad är bästa garneringen till Glöet?

- Till den röda Glöet Sparkling Glögg: En kvist rosmarin och några frysta lingon. Till Glöet White Sparkling: En kanelstång och några skivor äpple.

Glöets nya design 2023.Glöet-familjen har fått en remake!

Den mousserande glöggen Glöet har fått en uppdaterad look.

Läs mer
Vinterdessert i tre glas.Läcker vinterdessert med smak av pepparkaka och apelsin.

Julen är det sötas högtid och här har Linnéa tagit fram en enkel men väldigt god dessert med julens kryddor kanel och apelsin. Servera med ett sött och juligt bubbel med glöggsmak från Glöet.

Läs mer
Glöet SabayonneGlöet Sabayonne.

En läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.

Läs mer
Glöet PannacottaGlöet Pannacotta.

Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.

Läs mer
Glöet Sparkling GlöggGlöet

Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer