Duon bakom Glöet svarar på 5 frågor om "glubbel".

Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.

Anette och Juha-Matti Raunio med Glöet

Den vanligaste frågan paret Raunio får är hur de kom på idén till Glöet. Svaret är att det hela började på juldagen 2012, då de ville bjuda sina gäster på något annorlunda och bestämde sig för att blanda glögg och mousserande vin.

Resultatet blev en succé och en av gästerna sa att "folk absolut skulle köpa det här om det fanns färdigblandat". Och så var bollen satt i rullning.

Men vi vill veta mer om det som i Sverige fått smeknamnet "glubbel" - en blandning av glögg och bubbel. Här svarar Anette och Juha-Matti Raunio på fem frågor om Glöet och glubbel!

1. Varför har glubbel blivit så populärt?

- Det är inte konstigt. Vi kombinerar två välkända ting på ett nytt sätt. Glögg+mousserande vin= Glöet. Glöet kombinerar det bästa av två världar: Det festliga med bubbel och det traditionella och juliga med smaken av glögg.

Paret menar att det finns tre anledningar till att glubbel kommer fortsätta att växa:

  1. Glubbel har lägre sockerinnehåll än traditionell glögg.

  2. Vintrarna blir varmare vilket innebär längre säsong för glubbel.

  3. Särskilt yngre konsumenter letar efter nya alternativ för juldrinkar.

2. Vad äter ni helst till glubbel?

- Glöet är en underbar julapéritif till plockmat och passar även bra till många desserter. Vi bjuder ofta på kyld Glöet till ostbrickan.

3. Ni använder spanskt mousserande i Glöet - varför spanskt?

- Spanien är känt för sina prisvärda mousserande viner. Allt börjar med ett bra basvin och sen gör vi det vi gör bäst, och kryddar upp det med en kombination av traditionella julkryddor.

Glöet Gold
Glöet Gold är en av fyra varianter på den mousserande glöggen.

4. Vad är bästa garneringen till Glöet?

- Till den röda Glöet Sparkling Glögg: En kvist rosmarin och några frysta lingon. Till Glöet White Sparkling: En kanelstång och några skivor äpple. Till Glöet Gold Sparkling: Pomeransskal och stjärnanis.

5. Hur skiljer sig nya Glöet Gold från de andra Glöet-dryckerna?

- Efter covid-19 är det äntligen dags att samla vänner och familj och ha glöggmingel och julfester. Glöet Gold är vår mest prestigefulla dryck, med saffran och guldglitter. Glöet Gold har dessutom både lägre alkoholhalt och sockerinnehåll jämfört med den röda och den vita Glöet, då konsumenterna letar efter drycker som innehåller mindre alkohol och mindre socker.

Glöet Gold Sparkling Glögg

105,00 kr


Glöet Gold Sparkling & Spices har en vacker gul färg där gyllene flingor svävar omkring i glaset. Doften är intensiv med inslag av apelsin och citron som samsas på bästa sätt med tonerna av saffran, kardemumma och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig.

Glöet Sparkling Glögg

108,00 kr


Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal. Serveras väl kyld.

Glöet White Sparkling Glögg

105,00 kr


Glöet White Sparkling Glögg serveras även den väl kyld. Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel och citrus. Smaken är fräsch, fruktig och kryddig med en ton av rostat äpple.

Glöet 75

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »
Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »