Foodien Rebecca Brage tipsar.

Rebecca driver sedan 2014 Instagramkontot @stockholmfood och har stenkoll på utbudet. Vi fick en pratstund med Rebecca och passade på att få några heta tips.

Rebecca Brage sthlmfood

Få saker slår ett riktigt bra tips! Sedan 2014 har Rebecca Brage, eller @stockholmfood som hon heter på Instagram, tipsat mat- och vinintresserade om Stockholms bästa krogar. Vi fick en pratstund med Rebecca, just hemkommen från en vinresa i Toscana, och passade på att få några heta tips.

Rebecca har penetrerat Stockholms krogliv sedan 2014 då hon startade Instagramkontot @stockholmfood. Hon testar utbudet flera kvällar i veckan och har även en hemsida med bland annat en egen blogg, recept och självklart massor av krogtips.

6 snabba med Rebecca Brage:

Paste med tryffel och vinet Ruffino Modus

Bästa restaurangen i Stockholm just nu

- Har alltid lika svårt att svara på den här frågan då det finns så många. Men några favoriter just nu är La Ragazza, Oxenstiernan och Hantverket. Går du till någon av dessa kommer du inte bli besviken. 

Ett vin du gärna rekommenderar

- Det blir ett tips från vår resa till Toscana i November. Ruffinos Modus som finns på Systembolaget. Ett rött helt i min smak. Ganska kraftigt men ändå mjukt.  

Godaste mat- & dryckeskombinationen

- Jag älskar Champagne och dricker nog det 4 av 5 gånger när jag dricker alkohol, så mitt tips är snacks och champagne. Kanske chips med smetana, lök och rom eller min killes gruyerefyllda kroketter med smetana och löjrom. Recept finns här. Marconamandlar och oliver är annars en god enkel kombo med Champagne.  

Bästa budgetkrogen i Stockholm

- Har många favoriter även här, men den första som poppar upp är Lennart & Bror. En liten och skön köttrestaurang. Har vegetariska alternativ, men jag skulle gå hit för köttet.  

En dessert som alltid går hem

- Jag skulle vilja säga något moget här, men min favorit är och kommer alltid vara marängswiss.  

Vi vet att du nyss är hemkommen från en vinresa till Toscana. Berätta – har du några insidertips till alla som längtar till Italien när vi får resa igen? 

- Åh det var så härligt! Kändes nästan overkligt att få va utomlands.

Skulle rekommendera att åka runt några dagar i Toscana och besöka olika vinhus, sen ta en-två dagar i Florens för lite storstadspuls och krogbesök.

Ett annat insidertips är att inte lita på när italienare säger att något "light" kommer att serveras. Räkna alltid med att det kommer flera serveringar och se till att inte äta dig mätt på första rätten. Det misstaget gjorde jag några gånger.