Här samlar vi alla våra recept med nötkött och varje recept kommer med tillhörande vintips. Perfekt när du behöver inspiration till nästa middag.
Att lägga en flankstek på grillen är alltid en bra ide! Lätt att lyckas med och blir himla gott. Här har Linnéa gjort läckra och fräscha tillbehör i form av en bönsallad och örtig sås.
Läs merRåbiff med klassiska tillbehör som kapris, dijonsenap och äggula – en rätt som aldrig gå ur tiden och som du kan servera som förrätt eller huvudrätt.
Läs merDen franska klassikern och bistrorätten steak frites serverad med bearnaisesås och en fräsch tomatsallad. Enkelt, snabbt och otroligt gott.
Läs merDet är högsäsong för grillat och Linnéa bjuder den här veckan på grillad flapsteak med goda tillbehör. Perfekt att servera med mjukt men fylligt rödvin.
Läs merRätten skapades en gång i tiden av köksmästaren på Hotell Rydberg i Stockholm, här i en version framtagen av Swedish Foodie.
Läs merTro det eller ej, men snart är grillsäsongen här och det är dags att hitta något gott att grilla. Här har Linnéa valt den typiskt brasilianska köttbiten picanha om hon serverar med en god potatissallad.
Läs merOsso buco – "ben med hål i" om det översätts ordagrant. En riktig klassiker från Italien som består av kalvlägg som får sjuda länge tillsammans med hela konserverade tomater, selleri och morötter.
Läs merIbland vill man bara ha en riktigt god hamburgare utan en massa krångel. Här är ett recept på enkel men jättegod burgare och till den en sås med barbequesmaker.
Läs merIdag bjuder vi på en middag som passar både plånbok och mage gott! Nämligen en köttgryta med rotfrukter.
Läs merTill huvudrätten i år byter vi oxfilén mot oxkind – en underbart mör och smakrik detalj som ofta är mer prisvärd än filén. Till den en rödvinssås och potatis med en doft av tryffel.
Läs merLåt hemmet fyllas av härliga dofter från stekta kalvfärsbiffar med en underbar ratatouille till. Här har Linnéa skapat ett recept för kalla vinterdagar. Servera med ett ordentligt rödvin.
Läs merRullader, kanske är det en lite bortglömd klassiker som verkligen förtjänar att få ta sin plats i rampljuset igen? Här har Linnéa tagit fram ett recept där hon fyller rulladerna med krämig brieost och serverar med rotsaker.
Läs merKöttfärslimpa med kokt potatis och hemgjord brunsås – vilken klassiker! Här delar Linnéa med sig av sina knep för att få till den allra godaste köttfärslimpan.
Läs merHösten 2023 släppte Jonas Cramby kokboken "Americana", full av läckra recept som bottnar i den amerikanska matkulturen. Här är hans version av en äkta Texas Chili.
Läs merSunday gravy är en italiensk rätt som serveras på söndagskvällen i italiensk-amerikanska hem eller i Italien som Sugo della Domenica, och består av en djup tomatsås som fått koka i flera timmar med olika typer av kött i ett och samma långkok.
Läs merBobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.
Läs merDe här italienska hamburgarna ger middagen en både italiensk och amerikansk kombination av smaker.
Läs merSka du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs merStjärnkocken Albin Edberg har tagit fram ett härligt, smakrikt recept med högrev.
Läs merMatpajer är väldigt tacksam mat som sköter sig själv i ugnen och blir bra matlåda. Här har Linnéa gjort en köttfärspaj med mustiga smaker och ett riktigt frasigt pajskal.
Läs merNu har vår dryckesexpert Mats stått vid spisen och skräddarsytt en anrättning till det maffiga och fruktdrivna amerikanska cabernetvinet Unshackled.
Läs merLaga en smakrik och kryddstark chili för att värma dig i kylan. Här har Linnéa gjort ett recept på chili (eller chilli) på högrev som fått stå och puttra länge.
Läs merLåt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs merSaltimbocca, lite fritt översatt: hoppa in i munnen. Det möra kalvköttet, salvian och sältan från prosciutto. Det blir verkligen magi och man kan inte låta bli att bara ta en tugga till!
Läs merEn stekt köttbit är aldrig fel, men rätt tillbehör lyfter rätten till nya nivåer! Här lagar Linnéa en entrecôte med rotfrukter och vispat kryddsmör.
Läs merDe godaste hamburgarna gör du enkelt hemma! Lägg upp med smakrik cheddarost och lök du karamelliserat i rött vin - mums!
Läs merBjud in till grillkväll och servera den här underbart goda ryggbiffen som serveras med confiterad potatis, sotad sparrisbroccoli, friterad palsternacka och en krämig sås. En riktig festmåltid helt enkelt.
Läs merGrillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs mer