Här hittar du alla våra recept på viltkött med tillhörande vintips.
Har du testat tjälknöl någon gång? Det tar sin lilla tid men blir fantastiskt gott. Perfekt att göra om du har en bit älg över.
Läs merEn klassisk renskavsgryta är den perfekta vardagsmaten hemma på hösten. Det går snabbt att göra, är lättlagat och blir otroligt gott. Dessutom utnyttjar du verkligen säsongens råvaror!
Läs merImponera på gästerna med denna Sydafrikainspirerade rätt med rökt hjort och en söt och nötig chutney. Servera med ett fylligt shiraz-vin från Sydafrika.
Läs merEn cazuela kan vara både söt och salt, med kött, skaldjur eller vara vegetariskt. Här är ett recept på en cazuela med hjort som serveras med en trevlig bönsallad.
Läs merGalet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.
Läs merEtt riktigt lyxigt recept från kokboken "Kocken & Jägaren" av Mikael Einarsson som går utmärkt att servera som både förrätt och huvudrätt.
Läs merLåt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs merRåddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Läs merVildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.
Läs merEn fin viltstek passar bra till nyår. Kom ihåg att ta tillvara på allt det goda från både stekpanna och sky - det gör grunden till världens godaste sås.
Läs merLinnéa har gjort ett fantastiskt långkok med vilt, rotfrukter, vin och grädde - perfekt till höstkvällarna.
Läs merEn härligt gräddig höstgryta med vilt och svamp från Madeleine Landleys nya bok Grytor. Se recept på hennes jägargryta med skogschampinjoner och lingon här.
Läs merVildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Läs merLinnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.
Läs merSaftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?
Läs merI Linnéas älggryta trängs olika rotfrukter, fina bitar av älg och lingon. Grytan toppas med frasig, smörstekt svartkål.
Läs merLinnéas älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater förenar härliga smaker från Sverige och Italien.
Läs merLinnéa bjuder på underbart god grillad rådjursfilé med örtkrossad potatis, vitlökssmör, rostad majs och smörstekt sparris.
Läs merPå gränsen mellan vår och vinter lagar Linnéa rostbiff på älg tillsammans med ugnsrostade morötter, fräsch sallad, hyvlad parmesan och över allt ringlar du en riktigt god balsamico.
Läs merKrämig pasta med sås gjord på strimlat viltkött, grädde, vin och en massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott!
Läs merAtt använda whisky i maten är kanske inte något vi gör dagligen. Både viltfärsbiffarna och den gräddiga såsen har smaksatts med whisky. Till det potatiskakor av riven potatis och Västerbottensost. Receptet hittar du här!
Läs mer