Sveriges populäraste pizzor.

Åt du pizza på nyårsdagen? Då är du långt ifrån ensam. Enligt den årliga pizzarapporten som gör av Foodora är vi ganska överens om vilka pizzor som är godast. Men det finns även några lokala preferenser runt om i landet.

Pizza med chèvre och päron

Åt du pizza på nyårsdagen? Då är du långt ifrån ensam. 1 januari har till och med utsetts till internationella pizzadagen. Så vad blev det för pizza? Foodora, som är landets största förmedlare av pizzor, gör årligen en pizzarapport som visar Sveriges mest populära pizza men även de lokala preferenser som råder i landet.

Vesuvio favorit i landet

Baserat på foodoras samtliga beställningar under året, från tusentals anslutna restauranger, hamnar Vesuvio i topp. 2018 års vinnare Kebabpizza landade under 2019 på en hedervärd andraplats, följt av Margherita på en tredjeplats.

Pizza Margherita

Orterna som sticker ut

På Frösön ligger Mexikansk pizza på topp och i Kalmar är det populärast att välja alternativet "Gör din egen pizza". I Norrtälje och Domsjö föredrar man Cappriccosa medan Askim, Boxholm, Kungälv, Kållered, Tranås och Hässleholm beställer en Hawaii. 

Trender under 2019

Enligt Foodora har trenden med veganska pizzor stärkts, där sju av tio ställer sig positiva till pizzor helt gjorda på ingredienser från växtriket. Den mest populära såsen under 2019 var Bearnaisesås, följt av vitlökssås och kebabsås. De minst omtyckta pizzaingredienserna 2019 var banan, musslor och sardeller.

Pizzavinet från Italien

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Det mest passande pizzavinet kommer så klart från pizzans hemland Italien. En Chianti Classico som dessutom är ekologisk! Ruffino Chianti är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.