Don Simon Nature Rosé – ett lätt rosévin för alla tillfällen.

En vackert laxrosa nyhet lanseras 1 juni, och kommer med toner av solmogna frukter och bär. Don Simon Nature Rosé passar lika väl till fest som slappa sommarkvällar och det till ett mycket bra pris!

Don Simon Nature Rosé.

Tidigare i våras lanserades Don Simon Nature Chardonnay och blev direkt en succé. Nu kommer systervinet Don Simon Nature Rosé, redo att förgylla sommarens höjdpunkter, avslappnande middagar och varma kvällar.

Vinet har redan stämplats som "Fynd" av Vinbörsen, fått 4 av 5 av Boxtoppen och Johan Franco Cereceda, chefredaktör på Vinliv, beskriver vinet så här:

Ett av de mest prisvärda rosévinerna sommaren 2023.

Gjort av den spanska druvan tempranillo och med en riktigt vacker, ljust rosa färg lockar Don Simon Nature Rosé med en uppfriskande och fruktig smak. Vinet är både välbalanserat och krispigt med toner av färska bär som smultron, hallon och vinbär, med en liten fruktsötma, blodapelsin, melon, exotiska frukter samt en lätt kryddighet i avslutet.

Detta rosévin klarar sig utmärkt på egen hand som aperitif, men kan även serveras med lättare rätter. Kanske en laxsallad eller kycklingspett med tillbehör? Det är ett vin för dig som vill att rosévin ska vara lättdruckna och passa alla tillfällen – utan att skava i plånboken. Don Simon Nature Rosé kommer till det tämligen rimliga priset 64 kronor för en flaska.

Don Simon Nature Tempranillo Rosé

69,00 kr


Don Simon Nature Rosé är ett fruktigt och smakrikt vin med ljust laxrosa färg. Mycket välbalanserat med tydliga inslag av röda bär, smultron, hallon, vinbär, liten fruktsötma, blodapelsin, melon, exotiska frukter med lätt kryddighet i avslut. 

Modernt rosévin i lättare flaska

Don Simon Nature Rosé är en del i Don Simon Nature – en modern vinserie med lättdruckna viner som hyllar den spanske konstnären och arkitekten Antoni Gaudí. Etiketterna på flaskorna pryds av olika djur målade som färgglad mosaik, vilket är ett av Gaudís kännetecken och kan skådas på flera platser i bland annat Barcelona.

Don Simon Nature Rosé pryds av en färgglad tupp i grön, blå, röd och gul mosaik. Kanske en hint om hur bra vinet passar med fräscha kycklingrätter?

Vinet är producerat av den spanska producenten García Carrión som är branschledande inom hållbarhet. De tar sitt ansvar för miljön på allvar och vinet är tillverkat med hållbara metoder. Flaskan är av glas, men är en lättviktsflaska om endast 395 gram, vilket ger lägre utsläpp vid exempelvis transporter.