Elegant tysk pinot noir på hel- och halvflaska.

2020 var en exceptionell årgång i tyska Pfalz - något som speglas i denna rödfruktiga pinot noir från anrika vingården Villa Wolf. I beställningssortimentet hittar du nu både hel- och halvflaska.

Villa Wolf pinot noir.

Den internationellt välrenommerade vinproducenten Dr. Ernst Loosen köpte 1996 vinegendomen Villa Wolf i tyska Pfalz, en egendom med anor ända från 1600-talet. Tanken var att göra rieslingviner av högsta kvalitet, men även pinot noir-druvan har visat sig från sin bästa sida på egendomen.

Här får vinrankorna mycket sol, som dessutom värmer upp den mineralrika jorden som är rik på sand och lera. Det skapar utmärkta förutsättningar för ett vin som detta; med varma karamelltoner, rödbärighet och en rik, jordig rökighet i aromen. I smaken finns röda bär med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra.

2020 en mycket bra årgång i Pfalz

Hälften av Villa Wolfs pinot noir-vin lagras på ståltankar för att bevara fräschör, och andra halvan i franska ekfat i 12-15 månader, där 30 procent är nya ekfat. Vinet passar allra bäst till anrättningar med exempelvis grillad fisk, rökt lax eller lättare kött som kyckling eller vilda fåglar.

Årgången 2020 anses vara exceptionellt bra i Pfalz. Tyskland är idag tredje största producent av pinot noir i världen, här har klimatförändringarna spelat kvaliteten i fatet och den är högre än någonsin. Majoriteten av odlingarna är i det solvarma Pfalz, där förutsättningarna för druvsorten nu är optimala.

Förutom att man till verkar detta eleganta vin av 100 procent pinot noir, samt några av de bästa rieslingvinerna i hela Tyskland, så odlas även pinot gris, pinot blanc, guwurstraminer och dornfelder.

Fick en ny chans

Villa Wolf grundades 1756 och var en av de bäst ansedda vinproducenterna i regionen Pfalz under mer än 200 år med en storhetstid under mitten av 1800-talet. Under andra halvan av 1900-talet saknades bland annat ett tydligt ledarskap och man tappade inte bara sin stjärnglans utan även kvaliteten på vinerna sjönk till en medioker nivå. Att Dr. Ernst Loosen såg potentialen hos vinegendomen blev dess räddning - ett startskott för en nytändning man så väl behövde när han köpte den 1996.

Sedan 2011 drivs Villa Wolf av Sumi Gebauer and Patrick Möllen­dorf som jobbat med Dr. Loosen i Mosel sedan många år. Ett talangfullt, ungt team som bidragit med ny energi och ett fokus för vinproduktionen på Villa Wolf.

Syftet har blivit att skapa viner som speglar ursprunget Pfalz, och inte bara för reislingvinerna utan för alla viner som framställs här. För att bevara den höga kvaliteten på vingården använder man enbart hållbara vinodlingsmetoder och tillämpar skonsam hantering av druvorna genom traditionell och minimalistisk vinframställning.

Villa Wolf Pinot Noir

129,00 kr


Villa Wolf Pinot Noir har en vackert rödblå färg. I doften känns toner av jordgubbar, mörka körsbär samt en viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra samt en lätt jordig rökighet. Finns även på halvflaska.

Villa Wolf Pinot Noir, 375 ml

69,00 kr


Denna halvflaska har liksom vinet i helflaskan en rödblå färg. Doften har toner av jordgubbar, mörka körsbär och har en viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra.

Villa Wolf i Pfalz.

Villa Wolf


Villa Wolf är en topproducent i tyska Pfalz med en historia som går tillbaka flera hundra år i tiden.

Läs mer »