Klimatsmart syrah från hjärtat av Argentina.

Lagom till den mörkaste vintern kommer ett nytt rödvin från soliga Argentina för att värma frusna själar. Espacio Syrah säljs i klimatsmart PET-flaska dessutom, vilket ligger helt rätt i tiden.

Espacio Syrah på bord med glas, kött och grönsaker.

Det generösa rödvinet Espacio Syrah kommer ursprungligen från Mendoza i Argentina, vilket brukar kallas hjärtat för landets vinproduktion. Som namnet avslöjar är det den blå druvan syrah som finns i flaskan, och druvorna har fått mogna på hög höjd på soliga vingårdar i regionen.

I Mendoza har den familjeägda producenten Bodegas Marañon sysslat med vintillverkning i flera generationer tillbaka. Platsen kännetecknas av ett milt klimat samt ett brett temperaturområde, vilket gynnar syrahdruvans mognad och uttryck.

Vinets namn, Espacio, betyder "plats" på spanska, och säger en del om hur viktig platsen är för vinets karaktär. Vad vi får i flaskan är ett rött vin med en vackert mörkröd kulör med violetta drag. I smaken finner vi bland annat fruktighet från mörka bär som vinbär, blåbär och plommon, samt toner av viol i både doft och smak. Man kan samtidigt skönja en fläkt av vanilj, färska örter och eukalyptus.

Espacio Syrah

80,00 kr


Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus. 

Klimatsmart och Fairtrade-märkt vin

Vinet säljs i Sverige på PET-flaska - något som både är tidsenligt och ett bra miljöval då det krävs mindre energi att tillverka och klimatavtrycket blir mindre. Dessutom är plast tåligare än glas och enklare att återvinna. Vinet är även Fairtrade-märkt, vilket innebär att du genom att välja detta vin bidrar till goda arbetsvillkor för anställda på vinodlingarna - något som inte är en självklarhet i alla länder idag.

- Att erbjuda den miljömedvetna svenska konsumenten ett vin i en klimatsmart förpackning känns inte bara rätt för miljön utan ligger helt rätt i tiden. Att den här röda pavan med sin argentinska charm och inbjudande smaker även är ett vin med anspråkslös prislapp känns som en fantastisk bonus, säger Monia Jensen, Senior Brand Manager på Anora.

Espacio Syrah är en nyhet på Systembolaget från 1 december och finns i alla Systembolags-butiker.