11 festliga glöggdrinkar till julens mingel.

Den klassiska kryddade glöggen har länge fått värma oss som den är, på sin höjd blandad med russin och mandlar. Men fler och fler upptäcker det kryddade vinets potential i drinkar och cocktails! Här har vi samlat festliga exempel på glöggdrinkar.

Glöggdrinkar på bord med blå bakgrund.

Traditionell glögg kryddas med bland annat kanel, kardemumma, pomerans, ingefära och nejliga - typiska julkryddor och smaker vi förknippar med högtiden. Det gör också glögg till den perfekta ingrediensen om du vill blanda en riktigt julig drink!

Perfekt som fördrink när gästerna anländer till julminglet eller kanske efter julbordet för den som tröttnat på snaps, julöl och must. Har du glögg kvar och ska ha gäster i mellandagarna är en drink med glögg också ett bra sätt att använda slattarna.

Här har vi samlat några festliga recept på glöggdrinkar som inspiration till julens fester och mingel.

11 festliga glöggdrinkar:

Glöggförslag till glöggdrinkarna:

Blossa Trestjärnig Brons

129,00 kr


Blossa Trestjärnig Brons spetsas med whiskey vilket ger den en kryddig doft och en rund, mild rökighet i eftersmaken. Servera Blossa Trestjärnig Brons rumstempererad eller varm som avec till kaffe, choklad eller julgodis.

Vegan
Blossa Glögg Alkoholfri

Blossa Glögg Alkoholfri


Blossa Glögg Alkoholfri har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.

Blossa Glögg Saffran

98,00 kr


Rik smak med balanserad sötma. Fin friskhet med toner av kryddnejlika, kardemumma och med en tydlig eftersmak av saffran.

Blossa Rosé

101,00 kr


I smak och doft återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, som i Blossa Rosé sammanförs med toner av jordgubbe och tranbär. I jämförelse med en klassisk Blossa ger rosévinet en något friskare profil som också är torrare i smaken.

Psst! Du kan även köpa färdigblandat glubbel:

Glöet Gold Sparkling Glögg

105,00 kr


Glöet Gold Sparkling & Spices har en vacker gul färg där gyllene flingor svävar omkring i glaset. Doften är intensiv med inslag av apelsin och citron som samsas på bästa sätt med tonerna av saffran, kardemumma och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig.

Glöet Sparkling Glögg

108,00 kr


Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal. Serveras väl kyld.

Glöet White Sparkling Glögg

105,00 kr


Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus. Smaken är fräsch, fruktig och kryddig med en ton av rostat äpple. Serveras väl kyld.