Tryffelburgare.
Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Tryffel - denna smakrika, dyra knöl som får tankarna att dras till norra Italien. Här har vi samlat 8 recept med tryffel som får det att vattnas i munnen.
Många drar sig för att laga mat med tryffel för att det kan kännas dyrt och därmed svårt att göra den rättvisa i köket om man inte är någon direkt mästerkock.
Men: Det fina med tryffel är att det är en råvara som kräver väldigt lite! Tryffel gör sig faktiskt bäst i rätter med milda smaker - som en enkel risotto, smörslungad pasta eller som smaksättare i smör eller majonnäs till köttbiten. Här har vi samlat åtta goda recept med tryffel som visar att tryffel är en underskattad smaksättare i Sverige. Den kan till exempel förgylla många av dina vardagsrätter.
Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.
Viss mat är som balsam för själen, så är det med den här rätten. Och bäst av allt - den reder sig i stort sett själv i ugnen.
Kycklingen får massor av smak tack vare balsamvinägern. Servera med färsk ravioli med tryffel och ett glas rött vin med smakinslag av örter och lakrits.
Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Till varmrätt på nyårsmenyn kommer här ett läckert recept på lammytterfilé, rotsakspuré smaksatt med tryffel och friterad grönkål som pricken över i!
Att använda tryffel i matlagningen är verkligen att sätta guldkant på tillvaron. Vi hjälper dig att välja vin till väldoftande tryffelrätter.
Läs mer »Piemonte är en trakt för den sanna livsnjutaren. Det böljande landskapet och glittrande sjöar bjuder på fina upplevelser samtidigt som du inte behöver gå hungrig - i Piemonte serveras rustik, vällagad mat och här även finns några av landets bästa viner.
Läs mer »Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »Den läckra tryffelsvampen mognar i oktober-november - även i Sverige. Enligt tryffelexperten och forskaren Christina Wedén står sig den svenska tryffeln bra jämfört med tryfflarna från Italien och Frankrike: "Klimatet ger bra förutsättningar för aromerna."
Läs mer »