Päronsnittar med halloumi.
En innovativ och spännande mingelrätt med päron och stekt halloumi. Så gott och så enkelt!
Läs mer »Under hösten är päronen mogna och redo att användas! Här har vi samlat några underbara päronrecept med allt från inkokta päron till päronkaka. Lycka till!
I augusti, september och oktober brukar päronen vara klara och redo att plockas, men det beror förstår på vilken sort vi pratar om. Päron är inte riktigt lika lagringsdugliga som äpplen överlag är, därför behöver du använda dem eller konservera dem på något sätt ganska omgående.
Det finns mycket gott att göra med päron. Du kan alltid avnjuta dem som de är när andan faller på, men de gör sig även ypperligt i sallader, på snittar, i marmelader eller efterrätter. Dessutom är ett moget päron bland det godaste att lägga en bit kraftig grönmögelost på!
Här har vi samlat några av våra bästa recept med päron, för dig som vill ha lite inspiration till saker att göra när päronen mognat.
En innovativ och spännande mingelrätt med päron och stekt halloumi. Så gott och så enkelt!
Läs mer »Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.
Läs mer »Att grilla en fläskfilé och sedan servera den med en god sallad och dressing är ett genialiskt drag om man vill skapa en enkel och god middag. Det visar Linnéa här nedan.
Läs mer »Inkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!
Läs mer »Folk o folks dryckesexpert Mats Claësson bjuder här på ett underbart läckert recept på en dessert med päron som marinerats i vitt vin och bakat under ett täcke av mandelkräm.
Läs mer »En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.
Läs mer »Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Läs mer »Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer »Efterrätt i glas är både snyggt och praktiskt! Den här desserten är inspirerad av Italien och innehåller bl.a. goda italienska mandelskorpor.
Läs mer »I Sanna Töringes bok "Olivoljeboken" finns massvis av härliga recept där olivoljan spelar stor roll. Bland annat flertalet efterrätter, som denna spännande päronkaka.
Läs mer »En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs mer »149,00 kr
Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015 har en mycket nyanserad doft med inslag av röda äpplen. Detta söta vin har en smak med fint balanserande syra samt en fin intensitet och smaklängd där man finner både bakade äpplen, torkad mango, aprikos och nektarin samt ett litet stråk av nötter.
79,00 kr
99,00 kr
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.
Lär dig om sylt och få inspiration från proffset Jan Hedh.
Läs mer »An apple a day keeps the doctor away. Eller ett äpple om dan håller doktorn på stan, som man kan uttrycka det på svenska.
Läs mer »Sensommar och tidig höst innebär skördesäsong och hög tid för päron, plommon och inte minst: Äpplen. Här har vi samlat några av våra godaste recept som förslag på vad du kan göra med dina äpplen i år.
Läs mer »Vem uppskattar inte nybakade scones med en god sylt? Här är ett underbart recept på chokladscones med en sylt av aroniabär, ur boken "Frukt och bär A-Ö" av kocken och krögaren Paul Svensson.
Läs mer »Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på toscakaka med päron.
Läs mer »