Goda tillbehör till tacos för en lyckad tacokväll.

Svenska barnfamiljers främsta helgfavorit är tacos och tex-mex. Här får du recept på de godaste tillbehören till tacos som du lätt gör själv - från guacamole till salsa och inlagd rödlök.

Goda tillbehör till tacos.

Tacos och tex-mex är flera svenska familjers främsta helgfavorit. Visste du att Sverige och Norge är de länder i Europa som äter mest tex-mex och tacos? Nu vet du!

Det finns dock flera sätt att variera tex-mexkvällen därhemma. Undvik fällan att köpa halvfabrikat - gör egna tillbehör till dina tacos istället, både enkelt och godare än de färdigblandade såserna och pulvermixerna i mataffärerna. När du väl har börjat kommer du inte gå tillbaka till färdigvarianterna.

Här tipsar vi om flera goda klassiska och lite mer ovanliga tillbehör, såser och röror som är supergoda till tacos och tex-mex. Vi har samlat allt från salsa och guacamole till inlagda grönsaker och andra tillbehör till tacos som de flesta vill ha, men kanske inte vet att man enkelt kan slänga ihop hemma istället för att köpa färdigt.

Röror och tillbehör till tacos:

Guacamole

1. Supergod guacamole


Det finns flera varianter på guacamole-inspirerade såser i butiken men den blir allra godast när du gör den själv. Detta receptet är enkelt och hur gott som helst. Testa under nästa tacoskväll.

Läs mer »

Ett utmärkt vin till tacos och tex-mex:

När du väljer vin till tacos och tex-mex ska du undvika sträva viner. Välj ett fruktigt vin som Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah där smaken är mjuk med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

139,00 kr


Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah är ett vin som är framtaget för dem som vill göra valet enkelt för sig och samtidigt dricka ett gott vin till helgens favoritmåltider.

Tillbehör till tacos i Mexiko

Åker du till Mexiko och beställer tacos på restaurang får du dock vänta dig helt andra tillbehör än de vi är vana vid i Sverige. Med stor sannolikhet får du in en tallrik med små, mjuka majstortillas som du ska fylla med stekt lök, pico de gallo, koriander och bitar av stekt eller grillat marinerat kött. Glöm hårda tacoskal, gräddfil, gurka och ost! Guacamole serveras heller inte traditionellt till, men det kan du ofta beställa vid sidan av.

Gör egen tacokrydda!

Vill du sätta lite egen prägel på dina tacos men orkar inte riktigt göra alla röror och salsor från grunden? Gör åtminstone din egen tacokrydda! Det är enkelt, här är exempelvis ett recept på hemgjord tacokrydda:

  • 1 msk chilipulver

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk rökt paprikapulver

  • 0,5 tsk oregano

  • 0,5 tsk lökpulver

  • 0,25 tsk chili flakes

  • salt

  • svartpeppar

Blanda kryddorna och använd med lite vatten vid stekning av köttfärsen, eller spara kryddan i upp till ett år. Ska du använda kryddan direkt och vill ha ännu mer smak kan du byta lök- och vitlökspulver mot färsk lök och vitlök! Addera gärna lite färsk chili för extra hetta.

Trevlig helg!


SISTA CHANSEN! Fynda våra prissänkta viner innan de tar slut: