Goda tillbehör för en lyckad tacokväll.

Svenska barnfamiljers främsta helgfavorit är tacos och tex-mex. Här får du recept på de godaste tillbehören till tacos som du lätt gör själv.

Goda tillbehör till tacos.

Tacos och tex-mex är flera svenska familjers främsta helgfavorit. Visste du att Sverige och Norge är de länder i Europa som äter mest tex-mex och tacos?

Det finns dock flera sätt att variera tex-mexkvällen därhemma. Undvik fällan att köpa halvfabrikat - gör egna tillbehör till dina tacos istället, både enkelt och godare än de färdigblandade såserna och pulvermixerna i mataffärerna.

Här tipsar vi om flera goda klassiska och lite mer ovanliga tillbehör, såser och röror som är supergoda till tacos och tex-mex. Vi har samlat allt från salsa och guacamole till inlagda grönsaker och andra tillbehör till tacos som de flesta vill ha, men kanske inte vet att man enkelt kan slänga ihop hemma.

Guacamole

1. Supergod guacamole


Det finns flera varianter på guacamole-inspirerade såser i butiken men den blir allra godast när du gör den själv. Detta receptet är enkelt och hur gott som helst. Testa under nästa tacoskväll.

Läs mer »

Ett utmärkt vin till tacos och tex-mex:

När du väljer vin till tacos och tex-mex ska du undvika sträva viner. Välj ett fruktigt vin som Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah där smaken är mjuk med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

119,00 kr


Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah är ett vin som är framtaget för dem som vill göra valet enkelt för sig och samtidigt dricka ett gott vin till helgens favoritmåltider.