1. Snabblagad lövbiffsgryta
Denna snabblagade lövsbiffsgryta med syltlök är perfekt att slänga ihop under de dagar du inte har så mycket tid, och resultatet blir otroligt bra.
Här hittar du 12 grytrecept med helt olika smaker och karaktärer med tillhörande vintips. Perfekt när du behöver inspiration till middagsbjudningen eller storkoket.
Ibland suktar man verkligen efter en god och mustig gryta med ett välmatchat vin. Här listar vi femton grytrecept med helt olika karaktärer från världens alla hörn. Bli inspirerad av grytor från Sydafrika, Frankrike, Argentina och Thailand eller navigera mellan andra goda recept med både kött, fisk men även helt vegetariska grytrecept.
Denna snabblagade lövsbiffsgryta med syltlök är perfekt att slänga ihop under de dagar du inte har så mycket tid, och resultatet blir otroligt bra.
En sydafrikansk fiskgryta som smaksätts med kanel, lagerblad, chili och kummin. En gryta som garanterat kommer imponera på dina middagsgäster.
Linnea har här gjort en coq au vin med kyckling som serveras med ett krämigt potatismos.
En silkeslen och krämig asiatisk fiskgryta, full med härliga smaker från citrongräs, ingefära, chili och fisksås.
Den här veganska varianten av boeuf bourguignon görs med rotfrukter och belugalinser och blir riktigt matig och mättande.
Servera den här goda lammgrytan med antingen ris eller potatis, båda blir väldigt gott.
Den här högrevsgrytan med flera olika rotfrukter, syrad grädde och vid sidan serveras rosmarinstekt brysselkål. En härligt mustig gryta för myskvällen.
Den här fiskgrytan består av kokosmjölk, pumpa, fänkål, vitlökskräm, torsk och räkor. Den är även enkel att förbereda i stora drag dagen innan den ska serveras.
Den här mustiga viltgrytan med rotfrukter och krämig pumpapuré är otroligt god och passar perfekt för mysiga helgkvällar.
Den här vegetariska grytan smaksätts med ingefära, kanel, kummin och paprika och innehåller både kikärtor, aubergine, mandlar och russin.
En av de bästa sakerna med grytor är att det är så enkelt att göra flera olika vegetariska varianter, som den här med champinjoner, pumpa och Oumph!
Tareq Taylor är kanske Sveriges mest upptagne man. Han medverkar i flera tv-program, ska vara årets julvärd och har precis släppt sin andra kokbok för i år, fylld med härliga grytrecept.
Läs mer »Mustiga grytor är både goda och värmande. Och vad passar bättre till än ett gott vin? Vi guidar dig till de bästa vinvalen vad det gäller grytor baserade på både kött, fågel och grönsaker.
Läs mer »En av Sveriges populäraste matbloggare har samlat sina bästa recept på grytor för årets alla årstider i en bok. Intervju med Madeleine och recept ur boken.
Läs mer »Vin i matlagningen kan definitivt höja smaken på såser, grytor, soppor och efterrätter. Men hur ska man tänka och vad finns det för fallgropar? Här får du alla tips för att använda vin i maten..
Läs mer »