Ugnsbakad lök med gruyère och getost
Ugnsbakad lök tillsammans med ost och solroskärnor är en lyxig förrätt som är lätt att laga! Servera gärna med ett gott bröd till.
Linnéa har skapat recept till en festlig trerättersmiddag med höstens härliga råvaror och fylliga smaker.
Ännu en helg är snart här och kanske funderar du över att bjuda in några goda vänner på middag? Det här med att klura ut vad man ska bjuda på är ofta lite av en utmaning. Det blir ofta de gamla vanliga "säkra korten". Kanske en Toast Skagen till förrätt, fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och som dessert en pannacotta som blev lite för lös trots att man följde receptet slaviskt. Vår receptskribent Linnéa har nu komponerat en nytänkande och festlig meny till en trerättersmiddag med riktigt goda rätter som vi hoppas kommer att inspirera dig i köket. Du hittar recepten med dryckestips här nedan.
Ugnsbakad lök tillsammans med ost och solroskärnor är en lyxig förrätt som är lätt att laga! Servera gärna med ett gott bröd till.
En riktigt lyxig och välkomponerad huvudrätt som imponerar på alla.
Inkokt frukt är en klassisk dessert som här får en extra piff av mascarponekräm och havresmul.
Vad säger "jag älskar dig" mer än en god middag du har lagt ner både tid och kärlek på? Här har Linnéa satt ihop en trerättersmeny med räkor till förrätt, ett rödvinsbräserat lammlägg till varmrätt och vit chokladmousse till dessert.
Läs mer »Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Den 14 februari varje år firar vi kärleken. Varför inte överraska någon du vill fira med en imponerande trerättersmiddag? Kanske en god fördrink innan? Här har vi satt ihop ett menyförslag.
Läs mer »Igår utsågs vinnarna i årets Matbloggspris och priserna delades ut på mässan Sthlm food & wine. Vinnare av Det Stora Matbloggspriset är bloggen Linneas skafferi med Linnea Seidel.
Läs mer »