Webinar och virtuell provning - Robert Mondavi Private Selection.

Välkommen på virtuell vinprovning med Robert Mondavis vinmakare Glen Caughell. Vi provar två viner ut Private Selection. Livestreama den 24/3 18.00.

Vingård med två flaskor vin i förgrund

Onsdagen den 24 mars 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt!

Missade du provningstillfället? Se provningen här >>

Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye whiskey och rom.

Robert Mondavi - en amerikansk dröm 

Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse i Kalifornien där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861.

Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.

Provningen äger rum 24 mars 18.00-18.40 och är helt kostnadsfri.

Provningen kommer att ledas av Glen Caughell vinmakare från Robert Mondavi Private Selection Winery och genomförs därför på engelska. Du hittar båda vinerna i beställningssortimentet så det gäller att beställa i god tid.  

Livestreama provningen - klicka här >> 

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp.

Vi kommer prova dessa viner:

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

155,00 kr

171,00 kr


Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Smaken är fruktig och kryddig med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Trevlig och kryddig eftersmak med bra längd.

Robert Mondavi Private Selection Chardonnay

155,00 kr

171,00 kr


Robert Mondavi Private Selection Chardonnay har en koncentrerad doft av citron, apelsinzest, persika samt vanilj och rökiga fattoner. Torr, stor smak med balanserad syra och generös fruktighet med inslag av citrus, melon, päron samt rostat bröd och vanilj.