Rinos är stjärnkrogen Aloës nye lillebror.

Nu har gänget bakom stjärnkrogen Aloë öppnat en ny krog. Den ligger i källaren och har fått namnet Rinos.

Mellanrätter från den nya krogen Rinos

I Älvsjö söder om Stockholm finns en av Sveriges bästa krogar: Aloë. Den ligger mitt bakom en möbelbutik mitt i ett villaområde långt från huvudstadens pulserande hjärta. Nu har gänget bakom stjärnkrogen öppnat en lillebror i källaren. Krogen heter Rinos och serverar lite enklare rätter än en trappa upp. folk o folk har provätit.

Precis som Aloë drivs Rinos av kockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson samt restaurangchefen Robert Rijns. Koncept är, som på många andra nya krogar, mellanrätter.

- På Aloë har vi avsmakningsmeny med 23 rätter. De flesta går nog bara till den typen av ställe någon gång per år, om ens det. Till Rinos ska man kunna komma en vanlig veckodag, även om man bara vill ha något att dricka, säger Robert Rijns.

Men trots att tanken är att man ska kunna svänga förbi Rinos utan planering, verkar det ändå vara en god idé att boka bord.

- Vi har omkring 45 platser, och de har varit mer eller mindre fullbokade sedan öppning, berättar Robert.

Vilken är din favorit bland rätterna?

- Jag skulle verkligen rekommendera pizzan, eftersom ingredienserna varierar från vecka till vecka, avslutar Robert.

FAKTARUTAN

Robert Rijns från restaurang Rinos

Namn: Robert Rijns

Familj: Sambo

Ålder: 31

Bor: Stockholm

Stressar av med: Kopplar av med videospel på nätterna, klättring och gymmet på dagen.

Äter gärna på en måndag: Rensar kylskåpet tillsammans med sambon. Glatt överraskad de flesta gånger med den hemlagade maten.

Äter gärna på helgen: Helst asiatisk stil på maten. Allting med mycket smak, syra, hetta och sötma.

Favoritkrog i Sverige: Nook / Adam & Albin

Bästa bar i världen: Baren där jag känner mig mest som hemma är Gaston i Gamla Stan. Goda viner och bra konversation alla dagar i veckan.

Favoritvin: Den lättare stilen. Välkomnar fina viner från amerikanska västkusten, till exempel "a Tribute to Grace" från Grace Wine Company.

Favoritdrink: Don Lockwood

Dricker i en bar: Det är svårt att hålla mig borta från öllistan.

Senaste bok: The Wheel of Time

Lagar helst: Grytor med chili. Det är enkelt, snabbt och smakfullt.

Senaste resa: Grekland

Detta vet vi inte om dig: Omöjligt att sitta stil. Mår bäst när jag har någonting att göra.

Hamburgare med blue cheese-dressingSaftiga hamburgare med blue cheese-dressing, stekt rödlök och bacon.

Linnéa tipsar om hur man får riktigt saftiga hamburgare och serverar dem med krämig blue cheese-dressing, stekt rödlök och krispigt bacon. Se receptet här!

Läs mer
Älgburgare av kocken och jägaren Anders LevénÄlgburgare med misoaioli.

Saftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?

Läs mer
Jessie Sommarström, Nobel, Kockarnas kamp och Årets kock.Nobel-kocken Jessie Sommarström om resan från stjärnkrogar till skolmat.

Jessie Sommarström har under hösten synts i både Kockarnas kamp och som programvärd för Årets kock. Själv har hon däremot nyligen bytt bort krogvärlden för att ge våra barn bättre matvanor och en hållbarare framtid.

Läs mer
Tom Sjöstedt och Daniel Räms på Lilla EgoHyllade Lilla Ego har blivit med kokbok.

folk o folk träffar krögarna bakom en av Stockholms bästa krogar, som nu även kan titulera sig författare.

Läs mer