Eggnog, eller äggtoddy på svenska, är en klassiker som både dricks till jul och påsk i olika varianter. Här har vi smaksatt den med Amarula, kanel och muskot för att få en riktigt julig känsla.
Eggnog, eller äggtoddy på svenska, är en klassiker som både dricks till jul och påsk i olika varianter. Här har vi smaksatt den med Amarula, kanel och muskot för att få en riktigt julig känsla.
Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng.
Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
Blanda Amarula i smeten. Blanda i hälften av grädden.
Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Servera i glas och garnera med riven muskot och kanelstång.
Sydafrika
209 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.
Den här festliga drinken passar utmärkt till vinterns myskvällar inomhus framför brasan.
Läs merMånga gillar att äta något sött efter maten men ibland finns inte utrymmet. Här tipsar bartendern Tina Shine om desserdrinkar som passar perfekt istället då.
Läs mer