Denna enkla glöggdrink, Glögg Spritz, är gjord med Blossa Vinglögg och mousserande vin. Gott som välkomstdrink i vinter eller till lite juliga snacks och tilltugg.
Glögg Spritz är en uppfriskande drink som kombinerar de kryddiga smakerna i Blossas traditionell vinglögg med friskheten i ett mousserande vin. Glögg Spritz passar mycket bra som en liten juldrink, en julaperitif eller för middagsbjudningar under hela höst- och vintersäsongen.
6 cl Blossa Vinglögg
6 cl mousserande vin
sprite att toppa med
några apelsinskivor, färska eller torkade
Mät upp alla ingredienser i ett vinglas och rör om försiktigt.
Garnera med en apelsinskiva och servera!
Finland
99 kr
Mild och välsmakande glögg med klassiska julkryddor. Servera varm för att höja stämningen under kalla dagar.
Frankrike
79 kr
109 kr
Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
Recept: Markus Sillanpää
Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs merHur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs merÅsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer