Grappa Sour.

Pisco Sour har du säkert hört talas om men har du provat en Grappa Sour? Eftersom Pisco och Grappa delar smakprofil passar det utmärkt att göra denna läckra, italienska twist på drinken! Här hittar du vårt recept.

Grappa Sour

Druvbasen är en gemensam nämnare i en Grappa Sour vs. en Pisco Sour. Den italienska respektive peruanska eller chilenska spriten delar till stor del smakprofil. Deras karaktär är fruktig och tonerna kan gå från druvor (muskat och russin) till plommon, persika och ibland till och med banan. Vi finner också kryddiga inslag av bland annat vanilj, kanel och lakrits samt blommiga komponenter så som honung, mynta, jasmine, fläder, rosmarin — ja listan kan göras lång på ingredienser som ringar in smakupplevelsen av grappa och pisco.

Italiensk restaurantGrappa - avrunda middagen med en digestif.

Få drycker signalerar kontinental sommarkväll så som grappa. Tina Shine berättar mer om denna härliga, italienska digestif.

Läs mer
Två glas med grappaHur tillverkas grappa och vilken grappa är bäst?

Visste du att grappa görs på druvrester? Här berättar vi allt du behöver veta om grappa: om tillverkningen, historien och tips på riktigt bra grappa!

Läs mer
Whisky SourWhisky Sour.

Whisky Sour är en av de mest populära drinkarna genom tiderna och kombinerar tre huvudsakliga komponenter: sött, syrligt och whiskey.

Läs mer
Amaretto SourAmaretto Sour.

Amaretto Sour är onekligen en populär drink med den perfekta balansen mellan sött och syrligt. I denna klassiska drink förenas söt smak från mandellikör med syrlig citronjuice. Perfekt efter en härlig middag!

Läs mer
Poli Grappa 1898Poli Grappa

Poli Grappa är familjägt och är världsledande på grappa. De tillverkar grappa i Veneto i Italien är kända för att vara både traditionella och nyskapande.

Läs mer