I Göteborg har gänget på Restaurang Familjen; Tom Surma, Madeleine Åkerlund och Joakim Sjöberg, skapat den här drinken med mirakelväxten brännässla!
1 drink
I Göteborg har gänget på Restaurang Familjen; Tom Surma, Madeleine Åkerlund och Joakim Sjöberg, skapat den här drinken med mirakelväxten brännässla!
Skaka alla ingredienser i en shaker med is.
Toppa upp med tonic.
Koka upp vatten med en nypa salt.
Tillsätt brännässlorna och låt sjuda.
Blanda i sockret och låt det lösas upp i det varma vattnet med brännässlor.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Tyskland
17 kr
Thomas Henry Tonic Water är gjord med noga utvalda ingredienser och bjuder på en unik smakupplevelse; behagligt bitter och intensiv på samma gång. År 1773 lyckades Thomas Henry för första gången med att berika vatten med koldioxid i sitt labb i Manchester och har därför fått ge namn åt dessa drycker.
Vår cocktailskribent Tina Shine skriver här om naturens läkeväxter och magiska egenskaper i maten och dryckens värld.
Läs merBartendern Oskar Johansson ger sitt recept på Granskottsgimlet. En härligt syrlig drink med inslag från skogen.
Läs merNaturexperten och kocken Niki Sjölund skapar hållbara och härliga sommarcocktails med Koskenkorva Climate Action på Växthuset och Huset under bron.
Läs merDrinkkreatören Bella Porcile har skapat en varm drink med te och Gammel Dansk som bas och som kryddas med stjärnanis, ingefära och rönnbär.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer