En drink för dig som gillar syrliga whiskydrinkar. Här blandas honung, ingefära och en rökig whisky till en riktigt smakrik variant på whisky sour.
Skaka ingredienserna med is i en shaker.
Sila av drinken över en whiskey tumbler med is i.
Garnera med färsk eller kanderad ingefära.
Häll 1 dl flytande honung i en kastrull och tillsätt en skvätt vatten.
Riv ca 10 cm ingefära och krama ur juicen från det rivna "fruktköttet" ned i kastrullen.
Hetta upp och rör runt tills ingredienserna löst upp sig.
Häll upp i en flaska med tätslutande kork och låt svalna. Förvara i kyl i upp till ett par veckor.
Storbritannien
439 kr
Bunnahabhain Mòine har en tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.
Whisky, whiskey, bourbon eller scotch beroende på sort och härkomst är inte bara gott att dricka på egen hand utan det är också en bra bas i drinkar. Här tipsar vi om tolv goda drinkar med whisky.
Läs merEn fantastiskt komplex drink där rökigheten från den skotska whiskyn gifter sig på ett fabulöst sätt med bitterheten i både vermouth och bittern i sig.
Läs merGentleman's Manhattan är en twist på den klassiska drinken Manhattan. Lite godare och mer raffinerad.
Läs merTina Shine bjuder på en Penicillin i vinterskrud. Spraya drinken med Peychaud’s bitter så möts du av en varm, kryddig doft när du för drinken till munnen.
Läs mer