Penicillin.

En drink för dig som gillar syrliga whiskydrinkar. Här blandas honung, ingefära och en rökig whisky till en riktigt smakrik variant på whisky sour. 

Penicillin
logo

1

Ingredienser

  • 50 ml Bunnahabhain Mòine

  • 25 ml citronjuice

  • 25 ml ingefära och honungslag*

Gör så här

    1. Skaka ingredienserna med is i en shaker.

    2. Sila av drinken över en whiskey tumbler med is i.

    3. Garnera med färsk eller kanderad ingefära.

*Ingefära och honungslag:

Ingredienser

  • 1 dl flytande honung

  • en skvätt vatten

  • ca 10 cm färsk ingefära

Gör så här

    1. Häll 1 dl flytande honung i en kastrull och tillsätt en skvätt vatten.

    2. Riv ca 10 cm ingefära och krama ur juicen från det rivna "fruktköttet" ned i kastrullen.

    3. Hetta upp och rör runt tills ingredienserna löst upp sig.

    4. Häll upp i en flaska med tätslutande kork och låt svalna. Förvara i kyl i upp till ett par veckor.

Bunnahabhain Mòine

435,00 kr


Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.