En frisk och lätt highballdrink med friska äppeltoner från Calvados, fruktiga inslag av körsbär och en tydlig syra från citron. Den vackert rosa drinken har ett silkeslent skum och toppas med sodavatten för extra fräschör.
5 cl Boulard Calvados Grand Solage
2,5 cl citronjuice
2 cl sockerlag
1 äggvita
3 st körsbär (färska eller maraschinokörsbär)
5 cl sodavatten
Muddla två st körsbär i en shaker.
Tillsätt resten av ingredienserna utom sodavatten.
Skaka utan is för att få upp ett skum av äggvitan.
Skaka sedan igen med is och sila upp i ett highballglas fyllt med isbitar.
Toppa med sodavatten och garnera med ett färskt körsbär eller maraschinokörsbär.
Frankrike
359 kr
Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter
I denna mörka, läckra Halloweendrink utgör Koskenkorva Vodka den iskalla kärnan medan den livliga blandningen av tranbärs- och limejuice ger en syrlig, blodröd karaktär. Krossade bär ger en djup sötma och glaskanten dekoreras vackert med svart socker.
Läs merBlood & Sand är en klassisk drink som baseras på skotsk whisky och som först förekom i boken "The Savoy Cocktail Book" av Harry Craddock redan 1930.
Läs merHalloween närmar sig med stormsteg och vår cocktailskribent Tina tipsar om hur du gör härligt färgsprakade drinkar och ger tips på klassiska Halloween-cocktails.
Läs merAnvänd höstens pumpor på bästa sätt! Här är ett recept på en kryddig pumpapaj som passar utmärkt till halloweenfikat.
Läs mer