Boulard Calvados och O.P. Anderson i unikt samarbete.
Nu lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish - ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit.
Läs mer »Boulard Calvados tillverkas till 100 % av äpplen från Normandie.
Firman Boulard grundades 1825 och ligger I hjärtat av regionen Calvados som är en del av Normandie, här ligger Boulards odlingar och destilleri. Boulard ligger i och omkring den lilla byn Coquanvilliers, mitt i Pays d’Auge som anses vara det finaste området i appellationen Calvados. För att göra en enda flaska riktigt fin calvados, går det åt mellan 12 och 18 kilo äpplen. Och inte vilka äpplen som helst – utan mellan femtio och hundra noggrant utvalda sorter av de drygt åttahundra som odlas i Normandie. Av dessa framställer man den cider som också utgör destillationsbasen för äppelbrandyn calvados. För att ge calvados fyllighet och doft, blandar man äpplen med fyra olika smakkaraktärer. Bittra äpplen ger calvadosen struktur, balans och harmoni. Söta ger alkoholstyrka. Syrliga äpplen är rika på tanniner som utgör basen för produktionen. De lätt bittersöta ger drycken fräschör och balans.
Boulards äppelodlingar omfattar ca 35 000 träd och ligger i hjärtat av distriktet Pays d´Auge. Normalt rekommenderas att man använder 48 olika äppelsorter till calvados. Boulard nöjer sig inte med mindre än 120 av de 800 sorter de själv odlar.
1588 förliste skeppet San Salvador (en urca-typ), som deltagit i den Spanska armadan nära Bayeau på Normandies kust vid den engelska kanalen. Alla fina plundringar av skeppsbrutna gav normanderna anledning att fira. Firandet på årsdagen blev till en tradition, så etablerad, att området kom att heta "Calvados" under den franska revolutionen då nya departement skapades. Varför det blev calvados kan väl bara förklaras av en frankifiering av ordet. Detta är den vanligaste förklaringen medan den sanna kanske inte är lika fantasi - eggande, nämligen den att det kommer av ordet calvarium - skalle eller huvud som sjömännen kallade uppstickande berg eller kullar som man orienterade sig efter eller möjligen härlett ur calçadas eller calçados- "sjöväg med fallgropar" eller av caballus - hästliknande kulle. Besök Boulards hemsida
Nu lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish - ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit.
Läs mer »Nu är Boulard VSOP Rye Cask äntligen tillbaka i beställningssortimentet på Systembolaget.
Läs mer »En elegant höstdrink med tydlig smak av äpple och lite kanel. Basen utgörs av gräddlikören Amarula som ger drinken härliga toner av vanilj, kola och tropisk frukt.
Läs mer »Inspirerade av höstens äpplen har vi gjort en smarrig milkshake med fyllig smak av äpple från både äppelmos och calvados. Perfekt till brunchen eller som dessert!
Läs mer »Gör din egen värmande äppelglögg i vinter! Den här glöggversionen är lite mindre söt än den vanliga röda glöggen och smakar både kryddor och vinteräpple. Så gott!
Läs mer »En festlig drink som är lika enkel som god. Hallonsorbet + Boulards äppelcider. Voilà! Den bubblande drinken passar väl både sommartid och som nyårsdrink.
Läs mer »Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
Läs mer »Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
Läs mer »Den fantastiska äppelkonjaken från Normandie fungerar alldeles utmärkt tillsammans med tonic!
Läs mer »En fräsch och fruktig drink med tydlig äppelkaraktär från både äppelcider och O.P. Anderson Petronella samt frisk smak av gurka och mynta.
Läs mer »En mer fruktig variant av den klassiska drinken Manhattan med Boulard Rye Cask Finish.
Läs mer »En klassiker bland krogfolk runt om i landet när man vill ha något svalkande med mycket smak. Blanda Boulard calvados och cider med mycket is i ett vinglas.
Läs mer »En drink som pasar perfekt som dessert! Äppelmust och äppelcider i härlig symbios med en flytande kula vaniljglass och kolasås på toppen.
Läs mer »Den här drinken skapades av bartendern Samuele Ambrozi och tog hem ett förstapris i tävlingen Calvados Nouvelle Vogue 2008.
Läs mer »Calvados är en fantastisk avec efter maten men att blanda den med andra ingredienser i en cocktail är inte alls en dum idé.
Läs mer »En äppelvariant av klassiska drinken mojito. Blandas med Boulard Calvados Grand Solage, limejuice och myntablad.
Läs mer »