Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling

Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling

Österrike


109,00 kr

Systembolaget nr:

776301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling har en medelstor doft med fina inslag av tropisk frukt, persika, och aprikos. Smaken är torr men med en lätt trevlig fruktsötma. Smaken är fruktig och fräsch där färsk persika samsas med passionsfrukt, tropiska frukter och en lätt kryddighet.

Passar till

Som aperitif, sällskapsvin eller till lätta samt medelkraftiga fisk och skaldjursrätter

Label: SkaldjurFiskPastaVegetariskt

Kul att veta

Robert Alwin Schlumberger var den första som producerade sekt i Österrike. Det var år 1842 och hans mousserande viner rönte så stor uppmärksamhet att han efter en tid blev hovleverantör till det Österrikiska/Ungerska kungahuset. År 1878 adlades han för sina insatser. Robert Alwin Schlumberger var en innovatör på många sätt och var bland annat den som introducerade de franska druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot i de österrikiska vinodlingarna.Robert Alwin Schlumberger föddes i Stuttgart 1814 och en stor del av sitt yrkesliv utspelade sig i Reims, där han bland annat hade en ledande position i Champagnehuset Ruinart. Hans kunskaper och erfarenhet var till stor nytta i det nya företaget och än idag produceras Schlumbergers viner enligt den traditionella metoden (andra jäsningen i flaskan, som i Champagne). Samtliga viner kommer från Österrikiska vinodlingar och flaskorna vilar med sin jästfällning i minst 2 år i de trehundraåriga källarna under huvudstaden Wien.


87 poäng (++!)

Ett runt, rikt och bussigt mousserande vin med solmogen frukt, bra balans och inslag av persikor, äpple, smultron, lyktfrukter, blommor och mineraler. En cuvée på Grüner Veltliner.

- Dina Viner, december 2022

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

776301

Volym

750 ml

Varumärke

Schlumberger

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Austria - Burgenland - Burgenland

Druva

Grüner Veltliner

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring