Österrikisk sekt - en oupptäckt skatt bland mousserande viner.
Österrikiska viner är populära i Sverige men de mousserande vinerna, sekt på tyska, är nästan en oupptäckt skatt som förtjänar större uppmärksamhet.
Läs mer »Robert Alwin Schlumberger var den första som producerade sekt i Österrike.
Robert Alwin Schlumberger var den första som producerade sekt i Österrike. Det var år 1842 och hans mousserande viner fick så stor uppmärksamhet att han efter en tid blev hovleverantör till det österrikiska/ungerska kungahuset. År 1878 adlades han för sina insatser. Robert Alwin Schlumberger var en innovatör på många sätt och var bland annat den som introducerade de franska druvorna cabernet sauvignon och merlot i de österrikiska vinodlingarna. Robert Alwin Schlumberger föddes i Stuttgart 1814 och en stor del av sitt yrkesliv utspelade sig i Reims, där han bland annat hade en ledande position i Champagnehuset Ruinart. Hans kunskaper och erfarenhet var till stor nytta i det nya företaget och än idag produceras Schlumbergers viner enligt den traditionella metoden (andra jäsningen i flaskan, som i Champagne). Samtliga viner kommer från österrikiska vinodlingar och flaskorna vilar med sin jästfällning i minst 2 år i de trehundraåriga källarna under huvudstaden Wien.
Österrikiska viner är populära i Sverige men de mousserande vinerna, sekt på tyska, är nästan en oupptäckt skatt som förtjänar större uppmärksamhet.
Läs mer »Den österrikiska vinproducenten Goldeck lanserar nu en rosa sekt på den svenska marknaden. Sprudlande Goldeck Zweigelt Rosé kombinerar den långa vintraditionen i området med moderna preferenser.
Läs mer »Grüner Veltliner används främst i torra vita viner - allt från enkla till mycket högklassiga och nyansrika - men är även mycket användbar i mousserande vin.
Läs mer »