Elegant och mineraldrivet vin med frisk syra, fin fruktighet och inslag av röda äpplen, mineral, mogen citrus, vita blommor och smördeg.
Produktion
Druvorna pressades och jäste långsamt i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid ungefär 18°C. 6 % av vinet jäste i utvalda franska ekfat för att addera komplexitet och struktur. Allt vin genomgick malolaktisk jäsning för att ge rondör och göra syran mjukare. Slutligen fick vinet lagras på jästfällningen i sex månader innan det blandades med reservvinet och buteljerades för sin andra jäsning. Vinet lagras minst 35 månader på jästfällningen, vilket i princip motsvarar kraven för en vintagechampagne (36 månader).
Passar till
Perfekt som aperitif eller till eleganta rätter av skaldjur eller vit fisk.
Kul att veta
English Sparkling Wine är vinet på den högst ansedda kvalitetsnivån av mousserande viner från Storbritannien. För att uppnå denna nivå krävs att druvorna måste odlas i Storbritannien. Det finns även något som kallas British Sparkling Wine, men då kan druvorna vara odlade utanför Storbritannien.