Doften i Jaume Serra Cava Brut Nature är medelstor med inslag av apelsin, gula äpplen
och rostat bröd. Vinet är torrt med frisk syra och behaglig mousse. I vinet smak som har bra längd
finner man grapefrukt, druvor och kex.
Produktion
Den andra jäsningen på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst
under 12 månader i djupa underjordiska källare med en konstant temperatur på 16 grader. I en Brut
Nature tillsätter man ingen socker efter att jästen avlägsnats och man sätter på den slutliga korken
och grimman.
Passar till
Som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i
anrättningen.
Kul att veta
Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot Medelhavet. Den är belägen i Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona. Vinföretaget grundades 1934 av Don Jaume Serra Güel men låg då i orten Alella. 1984 tog beslut att flytta företaget till nuvarande ort och 1986 stod det nya vineriet klart och vingårdarna nyplanterade. Vineriet är idag omgivet av 125 hektar vinodlingar och man odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. De vinvarumärken som produceras på egendomen är Jaume Serra och Viña del Mar och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedés och Catalunya. Egendomen producerar även en betydande mängd Cava och deras källare har kapacitet på 60 miljoner flaskor Den andra jäsningen på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst under 12 månader.