Mindre socker
Wongraven Champagne Brut

Wongraven Champagne Brut


429,00 kr

Systembolaget nr:

5538501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Wongraven Champagne Brut har en nyanserad och inbjudande doft med blommiga inslag, toner av hallon, röda vinbär och kex. Smaken är torr, frisk, komplex och krämig med en lång, nyanserad eftersmak.

Produktion

Wongraven Champagne Brut är en torr Champagne, gjord uteslutande på Pinot Noir från byn Les Riceys, i departmentet Aube i Champagne, som är ett av de sydligaste i regionen. Här, på gränsen till Bourgogne, trivs druvan som bäst och historien går tillbaka ända till tiden då romarna slog sig ner och odlade vin här. Wongraven Champagne är en elegant, och smakrik champagne med stor karaktär. Vinet har tillbringat 36 månader på sin jästfällning innan degorgering, och dosage är 6 gram per liter.

Passar till

Champagne passar till mycket i matväg, och den här är inget undantag. Fisk, skaldjur och kaviar förstås, men denna smakrika Blanc de Noir passar även till rätter av tex kyckling, svamp, anka. Den passar faktiskt till det mesta!

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.


PRISVÄRDA - Pigg frukt, stråk av rostat bröd och trevlig avslutning med liten rondör.

- Allt om Vin, November 2022


90 poäng (=)

En rund, rik och bussig champagne med silkig, solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av persikor, äpple, litchi, tropisk frukt, blommor och mineraler.

- Dina Viner. 2023-01

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5538501

Volym

750 ml

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Champagne - Champagne

Sockerhalt

6 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men kan även lagras något år om man så önskar.