Prissänkt

logo
Xanté Sparkling & Pear

Xanté Sparkling & Pear


79,00 kr

111,00 kr

Systembolaget nr:

7756901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Xanté Sparkling & Pear har fin doft av mogna päron och tar dig till våra varmare årstider. Smaken är fruktig med en perfekt dos av päronsötma som balanseras upp av bra fräschör, en riktigt skön mousse samt en touch av eufori.Värt att notera är att den har en sockerhalt på ynka 40 gram/liter, som i jämförelse med övriga smaksatta mousserande viner på den svenska marknaden är ovanligt lite. Med sin krispighet och samtidigt ganska torra stil passar en riktigt kall Xanté Sparkling & Pear perfekt till att hissa igång vilken fest som helst!

Produktion

Xanté Sparkling & Pear är kärleksbarnet mellan ett sprakande vin från Emilia Romagna i Italien och päronlikören Xanté av belgisk börd.

Passar till

Det finns inte många regler när det kommer till hur Xanté ska avnjutas. Servera den iskall i champagneglas eller töm frysen på is i något rymligt som fylls upp med päronbubbel innan vännerna anländer. Allt är tillåtet i Xantés värld.

Label: Ost

Kul att veta

Xanté introducerades på den svenska marknaden 1994 och har sedan dess haft en speciell plats i många svenskars hjärtan, inte minst med hjälp av den trotjänande drinken Lennart. Nu, 23 år efter Xantés födelse, får Xantéfamiljen ett nytillskott i form av Xanté Sparkling & Pear. Sverige är gladeliget först ut av länder som får ta del av det nya päronbubblet.


Fruktig med nyanser av moget päron och solmogen citrus.⁠ Fruktig och fräsch med tydlig smak av gula mogna päron, toner av olika citrusfrukter och lätt honungsnyans.⁠ Den upplevs bra balanserad⁠

- Mousserande.se, Instagram

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

10 %

Systembolaget nr

7756901

Volym

0,75 l

Varumärke

Xanté

Förslutning

Naturkork

Region

Germany - Germany - Germany

Sockerhalt

35 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring