Fruktig och aromatisk doft med inslag av nektarin, röda vinbär, smultron, rosor, rabarber, örter, citrus och mandel. Bärig, elegant, ungdomlig smak med en välbalanserad fruktsyra. Lång harmonisk eftersmak med en angenäm bitterhet med ton av grapefrukt.
Produktion
Grenache 60%, Cinsault 25%, Syrah 10%, Mourvèdre 5%. Druvorna skördas för hand. De pressas skonsamt och musten genomgår sedan en kort maceration innan den jäses i ståltank.
Passar till
Serveras vid 10-12°C till matiga sallader, kyckling och kalv och grillad fisk.
Kul att veta
Naturens rytm, enastående växtplatser och ett passionerat hantverk som följt flera generationer i över hundra års tid. Det råder ingen tvekan om att vinerna från Domaine Ott hör till de främsta i Provence. Här förvaltar Christian och Jean- François Ott tre egendomar vars vackra vingårdar bjuder mångfald, unika förutsättningar och personlig charm. Årgång 2024 är den första ekologiskt certifierade årgången.