Mindre socker
Château Paradis Rosé

Årgång:

2022

Château Paradis Rosé

Frankrike


139,00 kr

Systembolaget nr:

7882901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Château Paradis Rosé är inbjudande med inslag av röda bär, persika, aprikos och apelsin. Smaken är torr och fräsch med toner av citrus, färska örter, röda frukter och apelsin. I eftersmaken, som har bra längd, finns även en lätt fläkt av apelsinskal och mineral.

Produktion

Druvorna som kommer från två vingårdar med 50-åriga stockar har en kalkrik lerjord och efter druvorna har skördats under morgonens kallaste timmar vinifieras druvsorterna separat. Den slutgiltiga blandningen och buteljeringen genomförs i början av December.

Passar till

Till sallader, kallskuret, kraftigare fiskrätter och anrättningar på ljust kött.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 27/4-2020Château Paradis är en vacker egendomen som ligger i den norra delen av Coteaux d’Aix-en-Provence. I området har det odlats vin under lång tid, både av fenicierna 600 före Kristus och sedan av Romarna. Egendomen drivs och ägs idag av Xavier and Odile Thieblin. Man innehar 80 hektar vinodlingar och exporterar sina viner till ett 20-tal länder. Produktionen är fördelad på 60% rosé, 30% röda viner och 10% vita.Chateau Paradis har nyligen uppnått det tredje och högsta steget i hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale, HVE som skapades av franska jordbruksministeriet 2011. Certifiering är baserad på hur egendomen arbete påverkar det biologiska mångfalden, samt principer vad det gäller användandet av bekämpningsmedel, gödsel och vatten.Certifieringen är ett erkännande till Ch.Paradis och deras ansträngningar för att skapa ett hållbart jordbruk och främja biologisk mångfald.


14 poäng (+) Stor doft av krusbär, buxbom, nässlor, röda bär och sparris. Torr, frisk, läskande och medelfyllig smak med silkig textur, kryddig mitt, bra balans samt en ren och fin eftersmak.

- Munskänken med Vinjournalen Maj 2020


91 poäng (av 100 möjliga) Punchy up front, with plenty of flavor and length, the 2019 Coteaux d’Aix en Provence Rose is exactly what most people are looking for in a summertime rosé. Scents of passion fruit, strawberries and citrus mark the nose, while the medium-bodied palate is generous and amply concentrated, the long finish adding grapefruit and subtle spice shadings.

- Robert Parker, Wine Advocate, Maj 2020


Dryckeslistan.se NR2

Provence-rosé som smakar mer än vad färgen avslöjar. Den är läckert saftigt och rökig. Röda körsbär, rönnbär och syrlig hallonfrukt lyfter vinet ett snäpp, och vi serverar det till karré med grillad paprika eller spetskål + salsa romesco. Överraskar och sticker ut i det klassiska blekrosa gänget. Druvor: 60 procent syrah och resten grenache

- DryckesListan.se

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7882901

Volym

750 ml

Varumärke

Chateau Paradis

Förslutning

Agglomeratkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Syrah, Grenache

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring