Mindre socker
Château Paradis Rosé

Château Paradis Rosé

Frankrike


129,00 kr

Systembolaget nr:

7882901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Château Paradis Rosé är inbjudande med inslag av röda bär, persika, aprikos och apelsin. Smaken är torr och fräsch med toner av citrus, färska örter, röda frukter och apelsin. I eftersmaken, som har bra längd, finns även en lätt fläkt av apelsinskal och mineral.

Produktion

Druvorna som kommer från två vingårdar med 50-åriga stockar har en kalkrik lerjord och efter druvorna har skördats under morgonens kallaste timmar vinifieras druvsorterna separat. Den slutgiltiga blandningen och buteljeringen genomförs i början av December.

Passar till

Till sallader, kallskuret, kraftigare fiskrätter och anrättningar på ljust kött.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 27/4-2020Château Paradis är en vacker egendomen som ligger i den norra delen av Coteaux d’Aix-en-Provence. I området har det odlats vin under lång tid, både av fenicierna 600 före Kristus och sedan av Romarna. Egendomen drivs och ägs idag av Xavier and Odile Thieblin. Man innehar 80 hektar vinodlingar och exporterar sina viner till ett 20-tal länder. Produktionen är fördelad på 60% rosé, 30% röda viner och 10% vita.Chateau Paradis har nyligen uppnått det tredje och högsta steget i hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale, HVE som skapades av franska jordbruksministeriet 2011. Certifiering är baserad på hur egendomen arbete påverkar det biologiska mångfalden, samt principer vad det gäller användandet av bekämpningsmedel, gödsel och vatten.Certifieringen är ett erkännande till Ch.Paradis och deras ansträngningar för att skapa ett hållbart jordbruk och främja biologisk mångfald.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7882901

Volym

750 ml

Varumärke

Chateau Paradis

Förslutning

Agglomeratkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Syrah, Grenache

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring